369 milionů pro Babiše. Na tolik si prý vloni ministr přišel od VZP

22.03.2015 7:41

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) opakovaně označil české zdravotnictví za velmi neefektivní, za takřka černou díru, kde mizí obrovské peníze. Jako podnikatel ale současně dokáže ž tohoto sektoru inkasovat stovky milionů korun. Jen za rok 2014 od Všeobecné zdravotní pojišťovny dostal 369 milionů korun. Informuje o tom Týden.cz.

369 milionů pro Babiše. Na tolik si prý vloni ministr přišel od VZP
Foto: Petr Kupka
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš diskutoval se studenty VŠB-TU Ostrava

Andrej Babiš je známý svou podnikatelskou aktivitou především v potravinářském a chemickém průmyslu, ale skrze fond Hartenberg Capital vydělává i v českém zdravotnictví, ačkoli ho jako ministr financí hlasitě kritizuje. Na sněmu ANO např. prohlašoval, že příští volby musí výrazně vyhrát, aby mohl dát dohromady i ty rezorty, které dnes nespravuje. Patří mezi ně i zdravotnictví pod vedením sociálního demokrata Svatopluka Němečka, s nímž se několikrát pustil do křížku.

Babiš dokonce na ministra podal trestní oznámení kvůli jeho předchozímu působení v čele Fakultní nemocnice Ostrava. Dlouhodobě jej kritizuje, že v rezortu není schopen nastavit transparentní financování a mimo to s oblibou šíří na sociálních sítích historky o tom, že ministr zdravotníctví je opilec. Několikrát již prý naznačil, že by rezort zdravotnictví rád získal pro ANO, aby jej prý mohlo dát do pořádku. Premiér Sobotka to ale odmítá.

Ministr financí ovládá kliniky asistované reprodukce, za jejichž výkony mu jen VZP v loňském roce vyplatila 369 milionů korun. Server k tomu dodává, že to není vše, protože další peníze přišly jistě i od jiných pojišťoven. Více informací se dočtete v pondělním vydání časopisu Týden.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…