506 nakažených za den je hodně, ale neděje se nic fatálního. Ministr Vojtěch uklidňuje národ

22.08.2020 13:21

V pátek bylo v České republice zaznamenáno 506 nových potvrzených případů nemoci covid-19. Je to rekord. Tolik případů za jeden den nebylo zaznamenáno ani v době, kdy byla Babišovou vládou celá republika uvržena do karantény. Ministr zdravotnictví za hnutí ANO Adam Vojtěch vydal prohlášení.

506 nakažených za den je hodně, ale neděje se nic fatálního. Ministr Vojtěch uklidňuje národ
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odebraný vzorek na test Covid-19, ilustrační foto

V Česku byl zaznamenán jednodenní rekordní nárůst osob, které prokázaně napadl koronavirus. Je to 506 lidí. Ministerstvo zdravotnictví v čele s Adamem Vojtěchem však veřejnost uklidňuje, že se neděje nic fatálního.

„Nárůst nových případů odpovídá masivnímu testování, včera přes 8000 testů. Testujeme hlavně kontakty nakažených. Nejvíce případů hlásí Praha a střední Čechy. Důležité: počet těžkých pacientů neroste. Situaci nonstop monitorujeme a máme pod kontrolou, a to díky chytré karanténě,“ lze se dočíst na twitteru Ministerstva zdravotnictví.  

Zaznělo i doporučení určené především lidem, kteří se vracejí z dovolené v Chorvatsku.

Četné případy nákazy covid-19 nyní evidujeme u účastníků hromadných akcí během dovolené v Chorvatsku. Po návratu do ČR proto doporučujeme zvýšenou obezřetnost. Sledujte svůj zdravotní stav a v případě příznaků nemoci neprodleně telefonicky kontaktujte svého praktického lékaře,“ žádá ministerstvo.

Ministerstvo zdravotnictví o nemoci covid-19

Podle hlavní hygieničky ČR Jarmily Rážové je vysoký počet odhalených případů dán i tím, že tentokrát se testovalo v okolí již dříve covid-pozitivních osob.

Profesor Roman Prymula dodal, že lokální ohniska nemoci nejsou velká, ale je jich víc. Prymulova slova přinesla ČTK.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…