A co dělala ta ženská? Úsečný výsměch nad kandidátkou ANO, která ve východních Čechách ostrouhala

11.10.2016 14:33

Nevím o tom, že by se tady kdy podílela na politice. Nevím o tom, kdo to je. Nevím, co dělá, neznám ji, znám jen Šlechtovou, neznám jejich práci, ani výsledky. Tak co čekala? Takto ostře se do vítězky voleb v Královéhradeckém kraji pustil skrze ParlamentníListy.cz jeden z místních politiků. Dodejme, že jeho identitu známe. On sám ji odkrýt nechtěl. Zejména díky náladě, která panuje jak kolem Hradce Králové, tak i v sousedních Pardubicích. Oba tyto kraje totiž navzdory vítězství ANO skončí v rukou "poražených", především z ČSSD.

A co dělala ta ženská? Úsečný výsměch nad kandidátkou ANO, která ve východních Čechách ostrouhala
Foto: archiv kandidátky
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová

V Královéhradeckém kraji je živo. Poslanec a hlavní povolební vyjednavač ČSSD Jan Birke podal v pondělí odpoledne trestní oznámení na neznámého pachatele kvůli výhrůžkám likvidací. „Hlavním důvodem je výrok uveřejněný na sociální síti, který vybízí k mé likvidaci. To už je pro mě i mou rodinu nepřípustné a praktiky tohoto typu nemají v naší zemi co dělat,“ sdělil Birke deníku Právo. Poslanec pravděpodobně naráží na výrok uživatele Facebooku Dalibora Bůčka, který Birkemu vzkázal do diskuze pod jedním jeho statusem: „Doufám, že tě někdo brzy sejme, šmejde“. Bůček tím zřejmě reaguje na skutečnost, že v kraji sociální demokraté společně s dalšími uskupeními vyšachovali vítězné hnutí ANO.

Podle Birkeho padá vina za výhrůžky na hlavu šéfa hnutí ANO Andreje Babiše. „Domnívám se, že je na čase, aby se šéf hnutí ANO zamyslel nad svou rétorikou, plnou neustálého podněcování k nesnášenlivosti ve společnosti a výroky o korupčnících a zlodějích, které mohou některé lidi motivovat až k takovýmto zoufalým výrokům,“ konstatoval Birke pro Právo. „Volají mi, že jsem hajzl, jelikož jsem voličům ANO plivnul do obličeje,“ dodal.

Další z významných politiků v Královéhradeckém kraji ParlamentnímListům.cz řekl, že ANO si volby prohrálo samo. „Obrázky neznámé osoby nefungují. Paní Dostálová sice volby vyhrála, ale díky tomu, že nedokázala jednat, prostě na židli hejtmanky sedět nebude. A to je celé, takže ještě jednou: ANO tady vyhrálo, ale svou neschopností nedokázalo rychle vytvořit koalici. A víc bych to nerozebíral," uvedl náš zdroj.

Reakci Kláry Dostálové zjišťujeme. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…