A co ty restituce? ptají se ČSSD její voliči a sympatizanti

22.07.2014 13:05

ČSSD se rozhodla uskutečnit své první vnitrostranické referendum, které se týká kumulací funkcí, zastoupení žen na kandidátkách a rozšíření okruhu lidí, kteří kandidáty vybírají. Podle průzkumu agentury SANEP by se ale takového referenda zúčastnilo jen 42,1 procenta lidí.

A co ty restituce? ptají se ČSSD její voliči a sympatizanti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka, předseda ČSSD

Zmíněná témata referenda by zaujala pouze 42,1 procenta oslovených členů, příznivců a sympatizantů ČSSD. Kdyby se však zařadily i otázky, které vedení sociálních demokratů do referenda neschválilo, účast by zřejmě narostla.

Konkrétně jde podle průzkumu o zdanění církevních restitucí a zavedení sazby daně pro velké společnosti z energetického, telekomunikačního a finančního sektoru. Pak by se účast vyšplhala až na 74,9 procenta.

Celý průzkum ZDE

„V souhrnu 80,6 % dotázaných, kteří představují voliče, příznivce a sympatizanty ČSSD, pak vnímá vyřazení dvou otázek z korespondenčního referenda ČSSD, které se týkají zdanění církevních restitucí a zavedení sazby daně pro velké firmy z energetického, telekomunikačního a finančního sektoru, za špatné,“ stojí v průzkumu.

Právě na tyto dvě otázky mají sympatizanti, kteří vyjádřili chuť se takového referenda zúčastnit, vyhraněný názor. Zdanění církevních restitucí podporuje 92,9 procenta z nich a speciální sazbu daně 93,3 procenta.

„Tyto dvě otázky však vedení ČSSD do probíhajícího korespondenčního referenda ČSSD nezařadilo, což může výrazně omezit zájem voličů této strany o uvedené referendum. Rovněž však v očích voličů sociální demokracie může dojít i k poklesu důvěry zejména v předsedu Bohuslava Sobotku, který se tak v jejich očích snaží vyhnout ožehavým tématům, které však byly součástí předvolebních slibů,“ tvrdí agentura SANEP.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…