A dost, už od vás nechceme ani krávy. Turci na protest vrací stádo do Nizozemska

17.03.2017 21:49

Země půlměsíce se opravdu zlobí na Nizozemsko, opravdu moc. Dokonce tak moc, že zmrazila diplomatické styky s Nizozemskem. Jenže tím to zdaleka nekončí. Diplomatickou válku na vlastní kůži pocítí i nizozemské krávy chované v Turecku. Informuje o tom server Českého rozhlasu.

A dost, už od vás nechceme ani krávy. Turci na protest vrací stádo do Nizozemska
Foto: Archiv
Popisek: Turecká vlajka

„Oběťmi diplomatické války mezi Tureckem a Nizozemskem se stalo holštýnské plemeno krav. To bylo vyšlechtěno v Nizozemsku. Turecký svaz chovatelů hovězího dobytka se na protest proti postupu haagské vlády rozhodl do Nizozemska vrátit stádo, které má asi 40 kusů. Zároveň chce, aby se v Turecku přestal chovat veškerý skot z Nizozemska. Místo něj by si turečtí chovatelé měli pořídit domácí plemena,“ píše server.

Celý článek naleznete zde

Nizozemské krávy byly naloženy na loď a odeslány do země svého původu. I na ně tedy dopadl turecký vztek vůči Nizozemsku. Kdyby je snad evropský stát odmítl přijmout, Turci vyhrožují, že krávy pobijí a jejich maso rozdají.

Nizozemská strana zatím na toto poslední kolo tureckých výhrůžek nereagovala, ale nizozemský tisk označuje spor o krávy za „bizarní“. Možná i poroto, že spor o krávy se Nizozemska příliš nedotkne. Hlavní produkce totiž směřuje do sousední Belgie a do Spojených států. Do Turecka míří jen zlomek holandských stád, v přepočtu jen za něco přes 40 milionů korun. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…