A hergot. O Václavu Havlovi padlo z vysokého místa včera něco, co... No podívejte se sami

19.12.2018 9:40

Osmnáctý prosinec je od roku 2011 obvykle dnem vzpomínání na Václava Havla. Poslanec hnutí SPD Lubomír Volný ovšem letos „zavzpomínal“ tak, že to prezidentovi sympatizanti vydýchávali jen hodně ztěžka.

A hergot. O Václavu Havlovi padlo z vysokého místa včera něco, co... No podívejte se sami
Foto: Hans Štembera
Popisek: V den sedmého výročí úmrtí Václava Havla se v průběhu odpoledne na Jungmannově náměstí četly úryvky textů z Havlova díla, zavzpomínali pamětníci a lidé zapálili svíčku

„Před sedmi lety zemřel jeden z největších vlastizrádců této země Václav Havel,“ napsal poslanec na svůj facebook.

Sociální síť tím v podstatě „zboural“, neboť se mu pod příspěvkem sešlo téměř 1000 komentářů.

Anketa

Měl by Tomáš Petříček i nadále být ministrem zahraničí?

3%
97%
hlasovalo: 20727 lidí

Od diskutujících se například dozvěděl, že „na Václava Havla s láskou vzpomíná celý svět“, ale také, že „i když je člověk úplně debilní, může to dotáhnout až do Sněmovny“. „Běž si nafackovat! Co jsi pro tuhle zemi udělal ty? Teda kromě ochrany ČR před uprchlíkama... na Facebooku…,“ potykal Volnému další z uživatelů sociální sítě.

„Před Vámi bych si, pane Volný, neodplivl. Před Vámi bych se rovnou poblil. Je mi z Vás nehorázně trapně, vy drzá nevzdělaná kundo,“ psal jiný.

„Kunda“ se fanouškům Václava Havla zalíbila a opakovala se ve spojení s poslancem Volným ještě několikrát. Například i od uživatele, který zastává názor, že ve svých sedmnácti letech má lepší vzdělání než kompletní voličská základna SPD.

„Tato diskuze je plná havlistické nenávisti. Nepřekvapující, co havlista to přece ‚lepší člověk‘. Znásilněná pravda a láska v havlistickem podání je čistá lež a nenávist primitivů,“ odepsal poslanec všem kritikům s varováním, že on a další „milovníci skutečné pravdy a skutečné lásky“ se jen tak nevzdají.

„Jste tupé deprimované hovado,“ odepsal mu jeden z kritiků. Pak jej ještě nazval „soudruhem z NSDAP“ a jeho status za „polodementní výstřel do tmy“.

Následně poslanec Volný „přiložil“ ještě dalším statusem na téma Václav Havel: „Nemám rád Václava Havla, pohrdám jím, považuji jej za vlastizrádce!!! Havlisté respektujte to!!!“ Kromě pestré palety nadávek se autor o sobě dozvěděl například to, že „dneska bumbáme“. Anebo také „na obchodníka s chudobou jste docela přísnej soudce morálky". A na tyto šťavnaté diskusní příspěvky reagoval poslanec další glosou.

„Agresivní havlisté dnes v diskuzích předvádějí své ‚lepšočlověčenství‘. Dokonalá ukázka ‚libdem‘ nácků v akci.“

Výročí prezidentova úmrtí pak poslanec Volný shrnul: „Nenávistné komentáře, vulgarismy, hrozby fyzickým útokem. Typické projevy havlistů v roce 2018.“


 

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…