A já nic? Piráti zapřeli svou Michailidu a vymstilo se jim to

03.09.2023 18:23

„Pirátská rebelka“ Jana Michailidu opět budí vášně mezi straníky. Někteří členové totiž nejsou spokojeni s tím, že na jednom z propagačních bannerů chyběla její fotografie. Pirátskou stranu zkritizoval také europoslanec Jan Zahradil (ODS). Jak píše CNN Prima NEWS, strana následně banner upravila.

A já nic? Piráti zapřeli svou Michailidu a vymstilo se jim to
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátka Janka Michailidu

Jana Michailidu platí v Pirátské straně za expertku na legalizaci či regulaci psychotropních látek. Na novém propagačním materiálu Pirátské strany však místo její tváře byla k vidění jen rostlinka konopí. Straníci na materiálu vybírali své legislativní úspěchy v měsíci srpnu – a to ze čtyř možností: zákaz vlastnění médií politiky, zvýšení rodičovského příspěvku, osm miliard korun na dostupné bydlení či nová pravidla pro regulaci kratomu a konopných produktů. První tři položky pak nesly konkrétní tváře: Jakuba Michálka jako šéfa poslaneckého klubu strany, místopředsedkyně Sněmovny Olgy Richterové a ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše. Čtvrtá fotografie osoby chybí, místo ní byla právě konopná rostlinka.

„Oficiální propagace Pirátů je nikdy nekončící seriál zábavy. Tentokrát sobotní kvíz: Najdi na fotce Janku,“ ozval se jeden ze zakládajících členů Pirátů, Dalibor Záhora. Narážel tak na skutečnost, že toto téma má v gesci pirátská expertka Jana Michailidu.

Na to, že na grafice chybí, pak upozornila sama politička. „Jsem nějak zezelenala,“ uvedla a následně v kolážích srovnávala praktiky strany s totalitními režimy.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Michailidu se zastal také europoslanec Jan Zahradil. „S Pirátskou stranou se shodnu asi tak na dvou věcech – legalizaci stejnopohlavních sňatků a legalizaci marihuany. Proto považuju za ubohé, když se Piráti vytahují tématem legalizace marihuany, a přitom se bojí své členky Jany Michailidu tak, že raději zatají její zásluhy. Jste trapáci, fakt,“ uvedl Zahradil a na sociálních sítích se na to, proč na banneru není Michailidu, zeptal i vicepremiéra Bartoše.

Piráti následně banner upravili, místo konopí už je fotografie 32leté političky. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Úspěchy Pirátů?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevomen , 04.09.2023 10:39:41
Jediným úspěchem bylo, když strana se 4 poslanci, získala ve vládě 3 ministerstva a další fleky pro Bartošovic oblíbence. To tady ještě nebylo. A protože plní jen funkci slepého střeva, které jde lehce odstranit, na víc než ubohé výkřiky se nezmůžou. Docela obyčejní lháři a prospěcháři, kteří do současné vlády dobře zapadají.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…