A je to: Dost velký úspěch, který Okamura vymámil na Babišovi

14.11.2017 15:24

Hnutí SPD by mělo získat předsedu hospodářského a bezpečnostního výboru Sněmovny, stejně jako jednoho z místopředsedů Sněmovny. Dnes se na tom shodli zástupci SPD s představiteli hnutí ANO. Oba subjekty se také dohodly, že SPD podpoří Radka Vondráčka (ANO) na předsedu Sněmovny. Rozpory mezi hnutími zůstávají na počtu místopředsedů Sněmovny, ANO jich chce pět, zatímco SPD chce ponechat současný počet čtyř. Zprávu přinesla ČTK.

A je to: Dost velký úspěch, který Okamura vymámil na Babišovi
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura s příznivci v Moravskoslezském kraji

„Akceptujeme požadavek SPD na předsedu hospodářského a bezpečnostního výboru,“ řekl novinářům předseda poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek.

Předseda SPD Tomio Okamura řekl, že hnutí navrhne na předsedu hospodářského výboru svého předsedu poslaneckého klub Radima Fialu. O tom, koho SPD navrhne do čela bezpečnostního výboru, zatím mluvit nechtěl. On sám to ale nebude, protože ho SPD navrhuje na místopředsedu Sněmovny. Členové vedení dolní komory nemohou vést sněmovní výbory.

Zástupci ANO také oznámili, že nechtějí zvyšovat současný počet výborů. Původně zaznívaly názory, že by se z výboru pro veřejnou správu mohl vyčlenit samostatný výbor pro elektronizaci státní správy. ANO také chce zvýšit počet místopředsedů Sněmovny o jednoho, Faltýnek to dnes zdůvodnil tím, že se do Sněmovny dostalo devět subjektů, tedy o dva více než v předchozích volbách. SPD ale s takovým návrhem nesouhlasí.

Faltýnek také navrhl, aby „valnou většinu“ komisí, které kontrolují činnost tajných služeb nebo bezpečnostních složek, vedli zástupci opozice.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Vondráček dnes také vyjádřil přesvědčení, že se nejpozději do konce příštího týdne podaří ukončit ustavující schůzi Sněmovny, která začne v pondělí. Poté by se Sněmovna měla začít zabývat běžnou agendou. Podle Okamury se zástupci ANO a SPD už na dnešním jednání bavili o tom, kdy by se Sněmovna mohla zabývat rozpočtem na příští rok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…