A je to. Francouzi zakázali nošení batůžků

28.07.2016 13:42

Francie v reakci na vlnu násilí a teroristických útoků zvyšuje bezpečnostní opatření v turistických resortech. Policisté a vojáci budou hlídat pláže a v Cannes byl již vyhlášen zákaz nošení batohů. Francouzská vláda se totiž obává, že by turisté mohli být příštím terčem islamistů.

A je to. Francouzi zakázali nošení batůžků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pietní místo za oběti teroristického útoku v Nice před francouzskou ambasádou v Praze

Francouzské bezpečnostní služby přijaly přísnější opatření ve snaze předejít teroristickým útokům. Přes léto tak bude v ulicích turistických letovisek o 23 000 vojáků a policistů více, než je běžné.

Vojáci a policie budou hlídkovat na plážích, festivalech, letištích a nádražích, přičemž v Cannes již oznámili, že zakáží nošení batohů a velkých tašek na pláže. Ty by totiž mohly ukrývat zbraně či výbušniny.

Starosta Cannes údajně lidem doporučil nosit průhledné tašky. Zákaz nošení batohů potrvá přinejmenším do října.

Podle francouzského ministra vnitra Bernarda Cazeneuvea bude zvýšený počet policistů a vojáků na celkem 56 hudebních festivalech, trzích a koncertech, které se mají konat v průběhu léta. Francouzská policie dokonce poprvé vybavila své těžkooděnce střelnými zbraněmi a neprůstřelnými vestami.

Posílení bezpečnosti v turistických letoviscích po útoku v Nice je však zcela nezávislé na již dříve oznámené Operaci Sentinel, jejímž cílem je zmobilizovat 10 tisíc vojáků a vyslat je do ulic.

A na francouzských sociálních sítích se mezitím šíří poplašné zprávy o tom, že policie již opět zasahovala u různých teroristických útoků či našla dodávku plnou výbušnin a střelných zbraní. Policie však tyto zprávy popírá.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…