A jéje. Biden dole. Afghánistán si vybírá daň

18.08.2021 17:32

Covid a vyhrocená bezpečnostní situace v Afghánistánu si vybírají svoji daň i za oceánem. Podle amerických průzkumných společností FiveThirtyEight a Real Clear Politics oblíbenost amerického prezidenta klesá. Poprvé od nástupu do funkce se dostala pod 50% míru oblíbenosti, uvedl zpravodajský server Axios.com.

A jéje. Biden dole. Afghánistán si vybírá daň
Foto: Repro Youtube
Popisek: Prezident USA Joe Biden

Pokles je pravděpodobně spojen s nárůstem případů covidu-19 způsobených mutací delta, a zároveň tak předchází Bidenově reakci na vyhrocenou situaci v Afghánistánu, za kterou sklidil výraznou kritiku.  

Z hlediska konkrétních čísel pak server uvádí následující data. Podle agentury FiveThirtyEight se Biden těší míře oblíbenosti 49,8 %. Společnost RCP pak uvádí podobnou hodnotu jen s drobnou odchylkou, a to ve výši 49,4 %. Sledovat lze ale výrazný pokles. V březnu a dubnu podle průzkumů stejných agentur byl Biden oblíben nad 55 procent.

Zajímavé je také průměrné hodnocení bývalého prezidenta Trumpa, které se během jeho funkčního období většinou pohybovalo v rozmezí mezi 40–45 %. U Obamy se pak podle FiveThirtyEight z velké části drželo mezi 45–50%.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …