A ještě jeden průšvih na konec: Krnáčová prý uzavřela podivnou smlouvu

01.11.2018 10:27

Adriana Krnáčová z hnutí ANO si už moc dlouho primátorský řetěz neužije. V pozici nejmocnějšího politika v hlavním městě ji nahradí Pirát Zdeněk Hřib. A ten si možná posvítí na podezřelou smlouvu, kterou podle informací deníku Právo uzavřela právě Krnáčová a spol.

A ještě jeden průšvih na konec: Krnáčová prý uzavřela podivnou smlouvu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová

Fakt, že jste skončili ve funkci ministra, náměstka ministra či primátora a zastupitele hlavního města, ještě nemusí znamenat, že si užijete klidných nocí. Své o tom ví např. bývalý ministr práce a sociálních věcí za TOP 09 Jaromír Drábek, který musel spolu se svým někdejším náměstkem Vladimírem Šiškou i po odchodu z funkce vysvětlovat, jak se na MPSV rozdělovaly veřejné zakázky. Šiška byl několik let po odchodu z funkce za korupční jednání odsouzen.

Nelehké spaní měl i exprimátor Prahy Bohuslav Svoboda a jeho kolegové zastupitelé, kteří řešili kauzu Opencard. I jim šlapal na paty soud. Svobodova nástupkyně v pozici primátorky Adriana Krnáčová to teď možná také nebude mít snadné. Pirát Zdeněk Hřib, který ji má nahradit, si chce posvítit na údajně podezřelou smlouvu, kterou uzavřela právě končící primátorka a její lidé.

O jakou smlouvu jde? Končící pražské vedení ANO, ČSSD a Trojkoalice přihrála firmě BigBoard novou lukrativní smlouvu.  Stalo se tak i navzdory tomu, že se o vazby mezi magistrátem a firmou BigBoard zajímá policie. Úředník magistrátu Ivo Mates, jenž měl na starosti reklamu, je podle deníku podezřelý z korupce.

„Končící radní v úterý na jednom ze svých posledních zasedání schválili pronájem osmi magistrátních pozemků této společnosti, která tam tak bude moct postavit nové poutače. Jsou umístěny u hlavních pražských dopravních tepen. Smlouvy jsou uzavřené na neurčito,“ napsal deník. V textu dokumentu je prý také řečeno, že lze smlouvy vypovědět bez udání důvodu s roční výpovědní lhůtou. Hlavní město by mělo z pronájmu získat asi 2 miliony korun ročně.

Současně s tím končící vedení Prahy prodloužilo již uzavřené smlouvy s firmou BigBoard.

Hana Marvanová kandidující za TOP 09, STASN a KDU-ČSL má za to, že nebylo nutné smlouvy prodlužovat v závěru období. Považuje to za podezřelé a společně s Hřibem za novou koalici slibuje, že si na postup končícího vedení hlavního města posvítí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…