A najednou je bytů pro Ukrajince! Kapela „Češi zadarmo“ natvrdo

30.03.2022 13:12 | Ze sítí

O podpoře Ukrajinců v Česku je hodně slyšet. Kapela Extra Band se naopak rozhodla podpořit „našince“ a českým občanům a jejich dětem odpustila vstupné. Dodala, že cizinci si vstup na koncert budou platit. Za toto prohlášení se stala cílem odsuzujících komentářů, lidé, kteří o kapele předtím nikdy neslyšeli, slibovali, že na ni nikdy nepřijdou. Ale přišly i pochvaly.

A najednou je bytů pro Ukrajince! Kapela „Češi zadarmo“ natvrdo
Foto: Repro Facebook
Popisek: Kapela Extra Band při koncertu

Anketa

Má prezident Zeman vaši důvěru? (Ptáme se od 30. 3. 2022)

70%
27%
hlasovalo: 23469 lidí
Zprávy o podpoře Ukrajinců v Česku zaplnily média, například některé zoologické zahrady jim prominuly vstupné a následovalo velké pohoršení nad tím, že někteří Češi údajně uprchlíkům prominuté vstupné závidí.

Kapela Extra Band však šla opačnou cestou a chce naopak podpořit české občany. „Je nám smutno, kolik zla je v české populaci. Těm, co nezáleží na českých občanech, by se měli podívat do občanky a zhluboka se zamyslet. My budeme stát na straně českých občanů v dobách dobrých i zlých. Máme vás všechny stejně rádi. Na našich koncertech mají české děti s jejich rodiči vstup ZDARMA. Cizinci platí plné vstupné! Budeme vždy podporovat pouze české občany!“ prohlašuje kapela na facebooku.

Jméno kapely přitom pochází ze začátku let osmdesátých, kapela se několikrát rozpadla a zase dala dohromady. Nutno říci, svým přístupem kapela vzbudila pozornost, pod příspěvkem se objevily stovky komentářů a stovky lidí také nabídku kapely sdílely.

„Vám je smutno, kolik zla je v české populaci a přitom jste i vy jeho zdrojem. Šíříte naprosté lidské dno a snažíte se ho pokládat za to největší dobro. Doteď jsem vůbec netušila, kdo jste. Už to vím a vím, že v životě bych nešla na váš koncert,“ prohlašovala například Kateřina Bukáčková.

„Neskutečně ubohé gesto namířené proti lidem, kteří utíkají před hrůzami války a kteří často ztratili úplně všechno. Je mi smutno, kolik je ve vás zla!“ stěžoval se Michal Homolka, ačkoliv kapela nikoho konkrétního nejmenovala.

Ne všichni ale byli nespokojení. „Za mě skvělé gesto. Češi pomáhají jak mohou, je na čase to ocenit. Hájit zájmy ČR je za mě v pořádku. Jste super,“ vzkazovala Jolana Nováková.

Manažer kapely Petr Kotora se vyjádřil pro server Plzeňská Drbna. „Nám se sice válka nelíbí, ale zrovna tak se nám nelíbí, že se najednou objevila spousta bytů a sami víme o lidech, kteří nemají kde bydlet. Máme spoustu známých, kteří mají problém sehnat práci a další věci. Chceme nějakým způsobem ulevit lidem, se kterými tady žijeme celou dobu,“ uvedl a dodal, že kapela odsuzuje všechny války. „Teď nám přišlo, že bychom měli hlavně pomoci našincům,“ řekl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: kas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…