A sakra. Nejen Krampol. Uniklo, komu ještě Miloš Zeman dá medaili. Bude řev

24.10.2018 11:18

Státní vyznamenání u příležitosti státního svátku 28. října si z rukou prezidenta Miloše Zemana odnese také americký novinář žijící v Česku Erik Best. Informaci přinesl server deníkn.cz.

A sakra. Nejen Krampol. Uniklo, komu ještě Miloš Zeman dá medaili. Bude řev
Foto: Hans Štembera
Popisek: Erik Best, americký novinář

„Ano, pan Erik Best je s dalšími desítkami lidí na seznamu oceněných u příležitosti založení republiky,“ uvedl zdroj, jenž je obeznámen s udělováním vyznamenání. Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček však informaci potvrdit nechtěl, stejně tak se nevyjádřil ani samotný Erik Best. Medaili má podle serveru dostat za své komentáře proti podnikateli Zdeňku Bakalovi či proti expremiéru Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD).

Původní text ZDE

Prezident Miloš Zeman letos u příležitosti 28. října vyznamená také bývalého tenisového reprezentanta Radka Štěpánka, který mimo jiné dvakrát vyhrál Davisův pohár, zpěváka Michala Davida, sportovkyni Ester Ledeckou či herce Jiřího Krampola.

Již dříve pak Zeman řekl, že na Den vzniku samostatného československého státu vyznamená Řádem bílého lva někdejšího československého premiéra Antonína Švehlu. Medaile Za hrdinství udělí třem českým vojákům, kteří zemřeli v létě při teroristickém útoku v Afghánistánu.

Minulý týden prezident oznámil, že vyznamená velitele protinacistické odbojové organizace Obrana národa Josefa Bílého in memoriam, dále pak bývalou předsedkyni Energetického regulačního úřadu Alenu Vitáskovou, slovenského podnikatele Pavola Krúpu a někdejší novinářku Janu Lorencovou.

Nejvyšším státním vyznamenáním je Řád bílého lva, druhým je Řád Tomáše Garrigua Masaryka. Prezident uděluje také medaile Za hrdinství a Za zásluhy. Řádovými dny pro propůjčování či udělování státních vyznamenání českým občanům jsou 1. leden a 28. říjen, zvykem je předávat je především na slavnostním večeru 28. října na Pražském hradě. Cizí státní příslušník je může dostat kdykoli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…