A tím Pekarová přišla o voliče. „Takové baby radši ne.“ Zkusila vtip

31.08.2021 8:53 | Ze sítí

Vtipkování Markéty Pekarové Adamové o pálení knih Andreje Babiše mezi občany příliš neuspělo. Poznámky o absolutním dnu a totalitním myšlení byly fanoušky TOP 09 odráženy poznámkami, že se o žádnou knihu nejedná.

A tím Pekarová přišla o voliče. „Takové baby radši ne.“ Zkusila vtip
Foto: David Hora
Popisek: Autogramiáda premiéra, předsedy hnutí ANO Andreje Babiše na agrosalonu Země živitelka v Českých Budějovicích

Na předvolebních akcích ANO podepisuje Andrej Babiš svou knihu Sdílejte, než to zakážou. U stolku se obvykle tvoří dlouhé fronty a mezi fanoušky ANO je vidět radost, když jim premiér do knihy vykreslí autogram.

Opozice na Babišovu knihu reaguje po svém. Třeba Ivan Bartoš se na svém facebooku posmíval, že „Andrej Babiš nutí lidem vlastní pravdy z knížky, kterou nenapsal“.

Paradoxně hned v dalším příspěvku dělal reklamu knize o sobě, kterou rovněž nenapsal a rovněž šíří jeho pravdy. Jmenuje se Hurikán Ivan a autorem je Milan Ohnisko, který předtím sepsal portréty Davida Kollera a Daniely Drtinové.

Piráti přitom zdůrazňují, že se jedná o intimní zpověď jejich předsedy, nikoliv o předvolební propagaci. Proto její vydání nechtějí počítat do finančního limitu na kampaň. Zatímco Babiš své knihy rozdává zdarma, za „Hurikána“ zaplatíte 299 korun.

Kniha Andreje Babiše ale vyvolala zájem i v druhém opozičním seskupení. Na facebooku předsedkyně TOP 09 a pražské lídryně SPOLU se objevila fotografie knih Andreje Babiše Sdílejte, než to zakážou. Knihy byly vyrovnané na pultě jakési prodejny a u nich byl vzkaz „Zadarmo, topný materiál“.

„TOPte, než to zakážou,“ směje se předsedkyně. A obrátila se na voliče TOP 09, kteří ve své domácnosti mají krb. Ti se prý nemusejí obávat zimy, protože mohou přiložit premiérovu knihu a ušetří za palivo.

Pod vtipným příspěvkem se pozastavil docent Radim Valenčík, podle kterého je pálení knih hnus a projev totalitního postoje ke světu, a pokud si paní předsedkyně přisvojuje rozhodování, které knihy patří do krbu, tak to příliš nesvědčí o jejím demokratickém smýšlení.

Od fanoušků Markéty Pekarové za to schytal velmi výživnou sodu. Jedna se smála, že Valenčík Babišovu výplodu říká kniha, jiný docentovi doporučuje též knihy od Hitlera či Stalina, se kterými prý má Babiš stejný morální profil. „To není kniha, jen to tak zdálky vypadá – sice taky tvrdá vazba, ale uvnitř pouhá hromada sraček,“ shrnul další fanoušek SPOLU jménem Drábek.

Novinářku Barboru Koukalovou zase zaujala úroveň příspěvku Markéty Pekarové a zajímala se, zda to předsedkyně vymýšlí sama, nebo za to ještě někomu platí. „Jste totálním úpadkem ženského taktu v politice a než tam mít víc bab, tak než vy radši žádnou,“ vzkázala dáma dámě nakonec.

Později v debatě ještě doplnila, že „tady paní s touto rétorikou musela jít do koalice, aby vůbec prolezla“.

Kromě veřejně známých glosátorů dorazili pod příspěvek i někteří obyčejní občané. Několik z nich pokračovalo ve vtipkování na úrovni nehodlám si tímhle ničit komín, ovšem značná část diskutujících vyjádřila názor, shrnutý do konstatování: „Nikdy jsem Babiše nevolil a volit nebudu. Ale také nebudu volit Vaší koalici. A jedním z důvodů je naprostá neúcta k jinému názoru“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…