A vůbec nic mě neděsí, na Champs Elysées... Teď se na bulváru odehrál další útok, označený za terorismus

19.06.2017 21:46

Těsně před prvním kolem prezidentských voleb ve francouzském hlavním městě Paříži se odehrála přestřelka, které padl za oběť policista. Ke střelbě došlo na slavném bulváru Champs-Elysées. Teď lidé kráčející po snad nejslavnějším pařížském bulváru znovu zažili okamžiky hrůzy.

A vůbec nic mě neděsí, na Champs Elysées... Teď se na bulváru odehrál další útok, označený za terorismus
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Vítězný oblouk v Paříži

"A vůbec nic mě neděsí, Na Champs Elysées," zpíval kdysi Waldemar Matuška. V časech již téměř dvouletého výjimečného stavu je to ale trochu jinak. Dva měsíce poté, co se na slavném bulváru střílelo, zde došlo k dalšímu útoku na strážce zákona. Řidič v mercedesu tu vjel do policejního vozu. Úmyslně. Policie případ vyšetřuje jako teroristický akt. Podle agentury Reuters, která se odvolala i na deník Daily Mail, bylo auto plné zbraní a výbušnin. Řidič při útoku zemřel.

Celý článek v angličtině naleznete zde.

„To opět ukazuje, že úroveň ohrožení ve Francii je extrémně vysoká,“ řekl ministr vnitra Gerard Collomb k teroristickému útoku. Nový prezident Emmanuel Macron oznámil, že parlament požádá o rozšíření vyšetřovacích orgánů v časech krize, které teď Francie prožívá. Výjimečný stav v této zemi trvá celé měsíce.

Někteří soudci a obhájci lidských práv mají obavy, aby rozšíření pravomocí vyšetřovatelů nezůstalo v platnosti i po skončení výjimečného stavu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…