A zase ten Janoušek. Noviny píší, co hledala policie na magistrátu Prahy

18.08.2014 7:12

Pondělní Lidové noviny (LN) potvrzují původní spekulace, že zásah policistů na pražském magistrátu minulý týden souvisel s vlivným pražským podnikatelem Romanem Janouškem. Listu se podařilo získat materiál, který důvod policejní návštěvy potvrzuje, a tím je záznam z magistrátní evidence.

A zase ten Janoušek. Noviny píší, co hledala policie na magistrátu Prahy
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Podnikatel Roman Janoušek

„Kriminalisté z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) podle něj požádali o vydání věci ohledně pracovní činnosti JUDr. Janouška pro hlavní město Prahu,“ napsal list.

Existenci smlouvy či smluv mezi Prahou a Janouškem listu nepřímo potvrdila i magistrátní mluvčí Petra Hrubá. Zdroj deníku z pražského magistrátu, který na něm působil v době po skončení Béma ve vedení města, tvrdí, že existovala minimálně jedna smlouva na jméno Roman Janoušek.

Exprimátor Pavel Bém, který měl podle informací médií s Janouškem těsné vztahy, na dotazy listu nereagoval. V minulosti ale své vztahy s Janouškem bagatelizoval s tím, že se znají z tenisu. List ale uvádí, že firmy spojované s Janouškem s hlavním městem spolupracovaly. Například před deseti lety prý uspěla v tendru na výrobu Listů hlavního města Prahy firma Tardus. „Polovina této společnosti patřila firmě Chrisi Praga – Roman Janoušek byl členem představenstva,“ uvedly LN.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…