AUDIO Nahrávka Kramného prý jasně dokazuje, že soud se mýlil

06.03.2018 13:35

Přinášíme exkluzivní nahrávky telefonního hovoru Petra Kramného, jejichž vyhodnocení soudem přispělo zásadním způsobem k jeho odsouzení na 28 let vězení za vraždu jeho ženy Moniky (36) a dcery Kláry (8). Článek vyšel poprvé na webu Securitymagazin.cz. ParlamentníListy.cz jej publikují ve stejném znění a se souhlasem autora.

AUDIO Nahrávka Kramného prý jasně dokazuje, že soud se mýlil
Foto: Archiv Ondřeje Höppnera
Popisek: Ondřej Höppner se svou novou knihou

Citujeme z rozsudku soudkyně Gilové: „... vzápětí klidně volá na asistenční linku Allianz pojišťovny, má připravené smlouvy, plynule komunikuje s operátorkou, sděluje požadované údaje.“

Z nahrávek přitom jasně vyplývá, že Kramný byl silně rozrušený, zmatený, lapá po dechu, sotva mluví. Jde zcela jasně o někoho, komu se právě stala životní tragédie a prosí o pomoc. Soudkyně Gilová tedy nahrávku buď vůbec neslyšela, nebo si ji špatně vyložila.

Nahrávky nám poskytl spolek Šalamoun. „Z nahrávek jasně vyplývá, že nejde o chladnokrevného vraha, ale o zoufalého člověka, který právě přišel o rodinu,“ řekl Security Magazínu místopředseda spolku Šalamoun Václav Peričevič.

PETR KRAMNÝ, NAHRÁVKA 1:

Petr Kramný volá ze svého telefonu na pojišťovnu v 3.47 ráno dne 30. 7. 2013. Krátce předtím nalezl v  postelích svou mrtvou manželku a dceru, telefonoval s  matkou, která mu poradila, ať zavolá na pojišťovnu. Kramný ještě předtím zabušil na sousední hotelové dveře, probudil polskou turistku, která běžela do recepce.

Zde je přepis prvního hovoru, který trvá 36 vteřin. Přístup pojišťovny Allianz je profesionální, operátorka zachovává klid.

PETR KRAMNÝ, NAHRÁVKA 2:

Operátorka: Dobrý den, asistenční služba pojišťovny Alianz. Jak vám mohu pomoci?

Kramný: Dobrý den, Kramný u telefonu. Stala se mi taková věc... Jsem v Egyptu na dovolené a před chviličkou jsem vstal a zjistil jsem, že manželka s dcerou jsou mrtvý... Že umřely ve spánku. Co mám dělat dál? Mám u vás pojištění.

Operátorka: Ano, určitě bychom to zaevidovali. Mám vám zavolat nazpět, abyste tolik neprovolal?

Kramný: Dobře, můžete, děkuju.

Poté oba zavěsí. Další nahrávka je o dvě minuty později, tedy z 3.49 hodin, kdy operátorka volá Kramnému zpátky. Operátorka opět zachovává vysokou profesionalitu, ač je Kramný úplně na dně, nemůže ani mluvit. Nahrávka je dlouhá takřka šest minut. Než vůbec dostane operátorka od Kramného jeho jméno, uplyne skoro minuta a půl, Kramný je úplně vyřízený a zdá se, že se každou chvíli zhroutí.

Z rozhovoru mimo jiné také jasně vyplývá, že závěry soudu jsou mylné. Kramný nemá připravené smlouvy, nekomunikuje plynule s operátorkou – ba právě naopak, a požadované údaje sděluje až po trpělivém a opakovaném naléhání operátorky když se zdá, že je Kramný těsně před zhroucením.

Takového hereckého výkonu by nebyl schopen žádný herec na světě. Jde zcela jednoznačně o autentický záznam stavu otce rodiny, kterému se právě zhroutil svět.

Security magazín má několik takových nahrávek a bude je postupně uveřejňovat. Více o případu, včetně analýzy nahrávek, si přečtěte v nové knize „Případ Kramný: Všechno je jinak“ od Ondřeje Höppnera. Objednat si knihu můžete na adrese www.daranus.cz

Autor: Ondřej Höppner, publikováno se souhlasem autora

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: .

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…