Aby byli naši studenti před volbami dobře vybaveni... Petr Žantovský je v šoku. Dostala se mu do ruky pozvánka na debatu, která prý dorazila do škol

27.05.2017 11:10 | Zprávy

TÝDEN V MÉDIÍCH Úžasný pořad s propagandou, která si nezadá s padesátými lety, předvedla v uplynulém týdnu veřejnoprávní televize. Petr Žantovský má obavy, že nabereme směr jako Francie a i u nás budou místo politiků vládnout cucáci z neziskovek. Věnuje se i propagandistické akci zaměřené speciálně na středoškolské studenty a upozorňuje na mediální a politický boj proti svobodě slova. Pozastavuje se nad tím, že se v médiích v souvislosti s milostí pro Kajínka nepřipomíná, jak Václav Havel propustil zabijáka, který po propuštění utloukl svoji další oběť kladivem.

Aby byli naši studenti před volbami dobře vybaveni... Petr Žantovský je v šoku. Dostala se mu do ruky pozvánka na debatu, která prý dorazila do škol
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Žantovský

Netradičně konspirační nádech má aktuální přehled mediálních zajímavostí uplynulého týdne. „Začala s tím v úterý Česká televize úžasným pořadem ‚Co dokáže lež‘. To je přelomový okamžik v tom, co se děje mezi mainstreamem a alternativními názory v mediálním slova smyslu. Jestli si to takhle představoval pan Dvořák ve svém projevu při kandidatuře na generálního ředitele ČT, že bude dávat prostor alternativním názorům, tak to jsem trošku na pochybách, jestli ho pánbůh při zdravém rozumu zachovati ráčil. Protože celý tenhle pořad je naprosto ryzí propaganda, která si nezadá s propagandou padesátých let. Je to, jako když psalo Rudé právo v padesátých letech s takovými hesly jako ‚psům psí smrt‘ a podobně,“ uvádí pro ParlamentníListy.cz Petr Žantovský.

Tento pořad veřejnoprávní televize měl k propagandě padesátých let velmi blízko. „Celá ta ambaláž zarámovaná do záběrů ze sovětské okupace v roce 68 měla vyvolávat dojem, že se jedná o současné události a že je tady stále stejný efekt nebezpečí. To je tak průhledná a triviální, musím říct, že velmi banální a pitomá propaganda, až to bučí. Myslím si, že tohle se České televizi vskutku nepovedlo. Všichni, kdo to komentovali, pan Valenčík, pan Schneider a další, na webu je těch reakcí spousta, si všimli jedné základní věci. A sice, že ti hlavní bojovníci proti tzv. dezinformacím vlastně nemají vůbec žádné věcné argumenty. Když se jich někdo na něco zeptá, tak velice mlží, říkají polopravdy nebo velmi kusé obecné fráze, ale nejsou schopni dokázat doopravdy vůbec nic,“ upozorňuje mediální analytik.

Vytáhnou se užiteční idioti a rozjede nepříčetná propaganda

Nejpřesněji to podle jeho názoru zhodnotil docent Radim Valenčík hned druhý den na svém webu. „Popisuje tu záležitost s aktivistkou Kadlecovou, která rozdávala červené karty proti Zemanovi. A naprosto jednoznačně usvědčuje Českou televizi ze zjednodušování, lhaní, mlžení a vytváření nepravdivých názorů svých diváků. Každému bych tento velmi rychlý, ale velmi přesný analytický materiál pana Valenčíka doporučil vyhledat na jeho blogu, ať si to každý posoudí sám. Můj dojem je, že pan Dvořák to bude vydávat za krok, který sliboval, tedy že začne diskuse o alternativních webech. Zajímavé je, že diskusi stále vedou lidé jako pan Kundra, paní Slonková, samí tradiční bojovníci proti kremelským či prokremelským webům, nebo jak to nazývají,“ upozorňuje Petr Žantovský.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…