Aby vám, pane Babiši, ten stát-firma nezkrachoval, rýpe známá tvář od Bárty

23.03.2014 11:32

Od ledna noví ministři, zejména z řad ANO, vyměnili už přes sto padesát náměstků, ředitelů a vedoucích. „To už není pouze o neschopných. Je to o každém, kdo je nepohodlný, na jehož místo nastoupí loajální zaměstnanec Babišovy firmy,“ kritizuje tento postup Michal Babák, první místopředseda strany Republika.

Aby vám, pane Babiši, ten stát-firma nezkrachoval, rýpe známá tvář od Bárty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Babák

Celá záležitost je podle Babáka čím dál více do očí bijící. „Ministr někoho vyhodí a na jeho místo vzápětí nastoupí člověk, který je napojen na jedno hnízdo. Hnízdo jménem Agrofert. A pokud není z Agrofertu, je poplatný zájmům ministra financí Babiše. Nebo je snad normální, aby byl ministrem životního prostředí exředitel Lovochemie Richard Brabec nebo ve vedení Českých drah Daniel Kurucz, exředitel Synthesie?“ ptá se ve svém komentáři pro ParlamentníListy.cz a doplňuje, že obě firmy jsou součástí Agrofertu Andreje Babiše, předsedy hnutí ANO.

Babák se dokonce obává, že reálně hrozí paralýza státní moci a chodu ministerstev. Zkušení lidé jsou totiž podle jeho názoru houfně likvidováni, aby na jejich místo nastoupili amatéři, neschopní pochopit elementární záležitosti.

„O tom se mohl národ přesvědčit ve středečních Událostech ČT, kde Babišova náměstkyně pro daně Simona Hornochová obhajovala opatření, směřující v duchu Kalouskových experimentů ke genocidě živnostníků v Čechách. Nezaměstnanost se podle náměstkyně ministra financí živnostníků netýká. Nejsou to prý zaměstnanci. Tomu říkám profesionál na svém místě,“ uvedl ironicky na adresu Hornochové.

Celý text ZDE.

Likvidace vrcholných úředníků v Čechách?

Likvidace náměstků a ředitelů za každou cenu dle Babáka bude mít ještě i jiný neblahý efekt – mnoho schopných tato praxe odradí a v zájmu vlastního přežití rozhodně nevstoupí na „personální střelnici“, kde hrozí, že s příchodem nového ministra budou bez ohledu na cokoliv vymeteni. „Toto má být ono Babišovo okřídlené stát jako firma!? Doufám, že ji ministr Babiš nepřivede svým klientelismem do konkurzu," dodal.

Alarmující je podle něj také skutečnost, že vzniká komise, jejíž náplní práce bude „likvidace vrcholných úředníků v Čechách“. „Vzniká nám snad nová kasta úředníků, která bude žít a kořistit z odvolávání a nestability ve státní správě?“ ptá se.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…