Adventní koncerty budou letos bez Fischerové. Kvůli kandidatuře na Hrad

10.11.2012 9:58

Táňa Fischerová posledních jednadvacet let neodmyslitelně patřila k dobročinnému pořadu České televize Adventní koncerty, které jsou vysílány po čtyři neděle před Štědrým dnem. Spolu s Martou Kubišovou a Janem Kačerem tyto charitativní koncerty moderovala. Letos bude poprvé chybět kvůli své prezidentské kandidatuře.

Adventní koncerty budou letos bez Fischerové. Kvůli kandidatuře na Hrad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pod petici na podporu prezidentské kandidatury Táni Fischerové se podepsalo 72610 lidí

Podle deníku MF Dnes vychází nařízení z nových pravidel České televize, podle kterých nesmí žádný kandidát v předvolebním období a v době voleb účinkovat v zábavných nebo vzdělávacích pořadech. Fischerovou na jejím místě nahradí herec Jan Potměšil.

"Táňa Fischerová je s tím pořadem spojená od začátku a je to její srdeční záležitost. Ale předem bylo domluvené, že pokud se registruje jako kandidátka, letos nebude moderovat," uvedla mluvčí ČT Michaela Fričová.

"Mrzí mě to, ale nejde to jinak. Je to absurdní, protože to dělám celý život, ale beru to jako jednu z obětí za prezidentskou kandidaturu," řekla Fischerová.

ČT chce předejít porušení nezávislosti

Česká televize svá interní pravidla pro předvolební vysílání zveřejnila poprvé, inspirovala se britskou BBC. "Osvědčilo se, když se pravidla specifikují a zveřejní. To je nejefektivnější forma, jak zamezit spekulacím o manipulaci ve vysílání," vysvětlila mluvčí ČT Fričová.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…