Adventní výzva premiéra Fialy: Přijmout nezbytné změny, pro naše děti

03.12.2023 16:38 | Monitoring

Dnes slavíme první adventní neděli. Předvánoční čas adventní je časem rozjímání a zamýšlení se nad životem, nad tím, co člověk prožívá, ať už sám, či s rodinou. K adventnímu zamyšlení se uchýlil i předseda vlády Petr Fiala. Když jsme prý ochotni hodně obětovat, abychom dětem udělali pěkné Vánoce, měli bychom také pochopit, že je třeba přijmout nezbytné změny, abychom dětem zajistili dobrou budoucnost.

Adventní výzva premiéra Fialy: Přijmout nezbytné změny, pro naše děti
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Premiér Petr Fiala na mimořádné tiskové konferenci.

Premiér Petr Fiala se první adventní neděli na sociálních sítích obrátil ke svým spoluobčanům a sdělil jim, že žijeme v neklidné době, ale že advent lze brát také jako naději na lepší příští. „Není důvod, abychom toto pozitivní očekávání nevztáhli i na příští rok,“ napsal Fiala.

Jedním dechem dodal, že lidé jsou v tomto čase ochotni obětovat mnohé, aby jejich blízcí měli hezké Vánoce. A hned sáhl k paralele s celou Českou republikou.

„Není to tak i s naší zemí? Jsme ochotni přijmout nezbytné změny, abychom zajistili dobrou budoucnost našich dětí? I nad tím můžeme přemýšlet během adventu. Přeji Vám i celé naší zemi klidný advent,“ napsal Fiala.

Petr Fiala promlouvá

Když si tato slova přečetl brněnský právník Tomáš Tyl, neudržel se a přirovnal projev předsedy vlády k vystupování ministra nacistické propagandy Josepha Goebbelse v závěru devastující války, kdy bylo Německo prakticky zničeno a v mnoha městech se jen těžko hledal jeden jediný dům neponičený bombami a granáty. Tyl má za to, že Česko je dnes v obdobné situaci.

Goebbels hlásal, že si sovětští vojáci na Berlínu vylámou zuby a situace se v dobré obrátí. Tyl konstatoval, že totéž dnes říká i předseda vlády, kterého nazývá „derniérem a Péťou“.

„Já našeho Péťu chápu. On už asi rok nosí ten černý prsten, který mu prý hlídá dobrý spánek a nějaké ty životní funkce (což je po té řadě úprav zřejmě zapotřebí). Nevím, zda si náš derniér nastudoval návod k použití, ale Gandalf tam četl: ‚Jeden prsten vládne všem –  Jeden jim všem káže –  Jeden všechny přivede – do temnoty sváže‘. Prsten začíná být neklidný, protože cítí, že se blíží Hora osudu. Tak pudí našeho Gluma, aby dal božstvu ještě víc a víc! Takže včera v Dubaji náš Světový lídr prohlásil: ‚Česká republika je rovněž připravena v příštích čtyřech letech poskytnout až čtyři miliony dolarů (zhruba 90 mil. Kč) do světového fondu na pomoc rozvojovým zemím v boji proti klimatické změně‘. Hurááá, budeme první rozvojovou zemí, která bude podporovat rozvojové země! To chceš!“ napsal Tyl v komentáři na serveru Litterate.cz.

Pod samotným Fialovým příspěvkem na sociální síti Facebook se rozjela živá výměna názorů, v níž někteří lidé přáli premiérovi klidný advent, ale jiní si přáli pád vlády.

„Přeji pěkný advent i Vám,“ napsal jeden z voličů.

„V celé Evropské unii se sebedestrukčně obětují již pouze dva státy: Německo a Česká republika. Jinde se díky volbám politický směr otáčí. S Německem máme bohužel tu smůlu, že si na parlamentní volby ještě budeme muset dlouho počkat, ačkoliv u našich sousedů již přicházejí v úvahu i předčasné volby, jelikož mainstreamová média samotná k tomuto přímo vyzývají. Napáchané škody se budou těžko napravovat, jelikož řádění ve stylu Mao Ce-tunga zanechá obrovské hospodářské, kulturní a sociální škody. No, nástupcům Vaší vlády není skutečně co závidět....,“ kontroval druhý.

Reakce na slova Petra Fialy.

Reakce na slova Petra Fialy.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Nehraj nám na city! Jestli si myslíš, že lidi najednou - ve jménu příštích generací - skloní hlavy do daňového chomoutu, tak se pleteš., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseŽivotní zkouška , 04.12.2023 9:28:52

|  6 |  0

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…