Advokát Holomek je obviněn z podvodů za 173 milionů korun

02.07.2012 21:21

Kriminalisté v těchto dnech rozšířili obvinění známého zlínského advokáta Milana Holomka. Nově čtyřiapadesátiletého muže viní z podvodů za 173,5 milionu korun, řekla v pondělí krajská policejní mluvčí Jana Macalíková. Pokud bude uznán vinným, hrozí právníkovi, který byl již dříve vyškrtnut z České advokátní komory, pět až deset let vězení.

Advokát Holomek je obviněn z podvodů za 173 milionů korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

Podle údajů v insolvenčním rejstříku jsou Holomkovy dluhy ještě mnohem vyšší, než je částka, se kterou jako se škodou pracuje policie. Věřitelé se obrátili na soud, který loni v říjnu rozhodl o úpadku dlužníka a na jeho majetek prohlásil konkurs. Věřitelů se přihlásila zhruba stovka, dlužná částka se podle dostupných informací pohybuje kolem půl miliardy korun.

Policie Holomka původně stíhala pro podvod se škodou 51 milionů korun. Postupně se však přihlásili další poškození, mezi nimiž jsou fyzické osoby, firmy, ale také úřady. "Pořád se nám další lidé ještě hlásí," uvedla Macalíková. V insolvenčním řízení se zatím podařilo zpeněžit movité věci, jako jsou obrazy, nábytek či knihy. Dražba vynesla 130 tisíc korun.

Chystá se také prodej nemovitostí obviněného, například pozemky, byt či rodinný dům. Výtěžek však ani zdaleka neuspokojí nároky všech věřitelů. Kde skončily peníze, jež si Holomek půjčoval od roku 2005 od známých údajně na podnikání nebo které si u něho uložili klienti, není dosud jasné. Advokát je vyšetřován na svobodě.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…