Advokát Jany Nagyové sdělil, co se děje ve vyšetřování

11.06.2014 11:32

Ve čtvrtek uběhne rok od okamžiku, kdy 12. června 2013 zatkli Janu Nagyovou, nyní už Nečasovou. Deník Právo se rozhodl udělat rozhovor s advokátem Eduardem Brunou. Její obhájce podle svých slov nevidí žádné markantní důkazy proti své klientce, ale připouští, že žalobci nabíjejí průběžně.

Advokát Jany Nagyové sdělil, co se děje ve vyšetřování
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zmocněnec oviněné Eduard Bruna

Advokát Jany Nečasové Eduard Bruna nemyslí, že by jeho klientka měla být hlavním obviněným. „Jak tu kauzu znám, tak se domnívám, že tu pozici tam nemá a nikdy neměla. Nicméně teď se teprve z první obžaloby, která už padla, dozvíme, jakým způsobem státní zastupitelství hodnotí tu její úlohu, protože já bych to tedy takto nevyhodnotil,“ uvedl Bruna.

Právo zajímalo, zda Jana Nečasová po uplynutí celého roku připouští alespoň nějaké své pochybení. „Moje klientka tam to pochybení zatím nijak nevyjadřuje. Domnívá se, že nepostupovala v rozporu se zákonem,“ říká advokát Bruna.

Nemyslím si, že jde o organizovanou skupinu

V kauze Nagyová jde celkem o čtyři větve případu a ve třech je stíhána Jana Nečasová. Hovoří se také o organizované skupině a vytváření klientelistických sítí. Jenže obhájci Jany Nečasové se to tak nejeví. „Vůbec si nemyslím, že to je nějaká organizovaná síť. Co se týká skutkového stavu, ten se nějakým způsobem dokazování vytvořil a ten je rozhodující jak pro státního zástupce, tak pro soud. Co se týká právního hodnocení, tak to vůbec pro soud závazné není,“ vysvětluje Bruna.

A jak je to s důkazy proti Janě Nečasové? Je jich dost, nebo vše stojí na vodě? „Markantní důkazy tam nevidím, možná, že tam bude problém s odposlechy, ty tam dominují a s těmi se hlavně pracuje. Ale odposlechy se dají vyložit různým způsobem,“ míní advokát.

Deník Právo položil otázku, zda mají státní zástupci proti Nečasové „nabito“. „Myslím, že nabíjejí ještě průběžně, a co budou dál nabíjet, to nevím,“ říká Eduard Bruna ke kauze, která se už řeší rok a její konec ještě není v dohlednu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…