Advokát Sokol hájí svého klienta: S Nagyovou řešil něco jiného

14.06.2013 17:01

Podle advokáta Tomáše Sokola, který zastupuje bývalého šéfa Vojenského zpravodajství Ondreje Páleníka, jeho klient řešil s Janou Nagyovou pouze odchod z funkce, ne žádné sledování. O sledování přitom hovoří dokument policie s některými odposlechy či přepisy SMS zpráv.

Advokát Sokol hájí svého klienta: S Nagyovou řešil něco jiného
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Advokát Tomáš Sokol odchází od soudu

„Jsou to záznamy komunikace mezi paní Nagyovou, mým klientem a panem Kovandou. Alespoň takto to je v tom usnesení prezentováno. Jestli je to skutečně jejich komunikace, to já samozřejmě nemůžu v tuto chvíli říct. Obsah těch zpráv je v usnesení pouze interpretován, nejde o doslovné citace. V případě mého klienta je těch záznamů nejméně,“ uvedl pro deník Právo Tomáš Sokol.

Pozice Ondreje Páleníka je v dokumentu popisována tak, že napomáhal se sledováním Radky Nečasové a dvou dalších lidí. Sokol to ale interpretuje jinak. „On v té době předával funkci panu Kovandovi a ta komunikace byla zejména o tom, jestli pan premiér přijde na oficiální předání funkce. Jinak šlo o běžný společenský kontakt,“ popisuje advokát.

„Do protokolu uvedl, že přestože tam byl velký zmatek, tak si není vědom toho, že by nařizoval nějaké speciální úkony tohoto charakteru,“ dodává na adresu Páleníka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …