Afghánské tlumočníky bychom přijmout neměli. Byli na místní poměry královsky placeni, pomáhali jsme my jim a ne oni nám, uvedl Okamura

17.08.2021 20:03 | Ze sítí

Předseda hnutí SPD Tomio Okamura se ve svém pravidelném videu na Youtube tentokrát věnoval válce v Afghánistánu, která skončila. Podle Okamury jde o naprostou porážku USA a NATO, včetně ČR. „Důvodem je to, že původně protiteroristická operace se proměnila v okupaci země, kterou Afgánci odmítli podpořit. Hnutí Talibán se tak bohužel stalo osvobozeneckým hnutím a získalo podporu většiny islámské společnosti Afganistánu,“ uvedl Okamura ve videu.

Afghánské tlumočníky bychom přijmout neměli. Byli na místní poměry královsky placeni, pomáhali jsme my jim a ne oni nám, uvedl Okamura
Foto: repro Youtube, BR
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Vláda Afghánistánu se podle Okamury ukázala jako naprosto loutková. „Její armáda, do které se investovaly stamiliardy dolarů, se doslova rozložila. Afghánistán je naprostým krachem modelu globální multikulturní politiky. Ukazuje se jasně, že islámská společnost nepřijímá evropské pojetí svobody a demokracie. Nemusí to být problém, nechme žít Afgánce, jak chtějí a nestarejme se o jejich problémy,“ uvedl Okamura.
 
Výsledek války podle něj povede k další aktivizaci migrace a dopadne i na radikalizaci islámu v Evropě a je prý naprosto nutné zásadně změnit bezpečnostní politiku ČR. Okamura se obává, že islamizace Evropy může skončit válkou. „Na její nebezpečí nedávno poukázali ve Francii generálové a vojáci ve svém prohlášení. Česká republika musí být na tuto alternativu připravena. Je nutné odmítnou islamizaci, multikulturní politiku a migraci. V rámci V4 musíme získat spolehlivé spojence pro obranu ČR. Je nutná změna koncepce výstavby armády ČR,“ varuje Okamura.
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 
 
Chybná strategie Západu v přístupu k řešení situace Afghánistánu podle Okamury vedla k následnému vojenskému debaklu a rychlému stažení vojsk USA a NATO v polovině letošního roku.
 
„Afghánská města a provincie se v podstatě vzdávají bez boje a odporu vůči Tálibánu, přitom byla vojsky USA a NATO vyškolena a vyzbrojena třísettisícová afghánská armáda. Místní vláda nyní s padesátitisícovým Tálibánem vyjednává o předání moci přechodné vládě. Je jasné, že to byla pouze zkorumpovaná, loutková a kolaborantská vláda a že dvacetileté operace vojsk USA a NATO v Afghánistánu byly pouze velmi drahým vojenským dobrodružstvím v celkové výši dva biliony amerických dolarů,“ podotkl předseda SPD.
 

Anketa

Považujete afghánskou misi (2001-2021) za úspěch Západu?

1%
98%
hlasovalo: 19279 lidí
Účast Armády ČR byla tak podle něj jen bojem za cizí zájmy. „Jen co cizí vojáci odešli, celý režim popadal jako domeček z karet. Místní Tálibán vítají, vládní zástupci se vzdávají nebo utíkají. Vlády ČR od roku 2002, tedy ČSSD, ODS, KDU-ČSL, TOP09 a hnutí ANO, nám lhaly, že se jedná o misi, která se těší podpoře místních vlád a obyvatel. Kdokoliv chtěl v historii ovládnout Afghánistán, tak narazil na tvrdý odpor a Česká republika se vůbec do téhle hry na vyvážení demokracie neměla nechat zatáhnout. Nebojovalo se zde za naše zájmy, ale za zájmy cizích mocností,“ říká Okamura.  
 
Hnutí SPD je přesvědčeno, že Afghánistán je potřeba přenechat Afgháncům a nevnucovat jim naše anebo jiné způsoby chápání demokracie. „V této zemi vládne nenávistné náboženství, tedy islám, korán a právo šaría. Řešení situace v Afghánistánu musí být pouze politické a nikoliv vojenské. Americké invaze končí jen rozvrácenými zeměmi, statisíci a až miliony mrtvých a vzestupem nenávistného islámu: Irák, Libye, Sýrie, Afghánistán,“ dodává Okamura.
 

Anketa

Jste pro to, abychom zachránili naše afghánské tlumočníky?

17%
79%
hlasovalo: 10514 lidí
SPD odmítá přijímání afghánských emigrantů. „Nechceme platit účty za americké invaze a agrese. Koalice SPOLU (ODS, KDU-ČSL a TOP 09) se zastává afghánských tlumočníků, kteří pracovali pro naše ministerstvo obrany po dobu našeho působení v Afghánistánu. Tlumočníci, se kterými byly uzavřeny pracovní smlouvy, byli na místní poměry královsky placeni. Takže jsme my pomáhali jim a ne oni nám. Hnutí SPD je toho názoru, že bychom neměli přijmout ani jednoho. Jsou z kulturně totálně odlišného prostředí, které nemá respekt k našim hodnotám, ženám, občanským svobodám, a proto by měli zůstat doma. Navíc Afghánistán se v okamžiku rychlého opuštění vojsk USA a NATO nepředal Tálibánu, ale místní vládě. Proti Tálibánu proto mohou bojovat v řadách afghánské armády. Nebudeme platit účty za americké invaze a agrese. Migrace ohrožuje bezpečnost občanů. Vyzýváme vládu, aby zabezpečila naše hranice proti přílivu imigrantů z Afghánistánu,“ uzavřel Okamura. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…