Ajaj. Ani Zdeněk Svěrák nepomohl. Generál Pavel nikoho nezajímá. Průšvíh před zraky všech

27.07.2021 11:15 | Ze sítí

Generál Pavel, o kterém se mluví jako o možném nástupci Miloše Zemana, už více než rok točí videa pro svou iniciativu Spolu silnější. Jenže skoro nikoho nezajímají. Jen čas od času se stane, že počet zhlédnutí na YouTubu překročí padesátku. A výjimečně i tisícovku. To ovšem s generálem, kterého sázkové kanceláře vidí jako možného vyzyvatele Andreje Babiše, musí být nějaká jiná celebrita. YouTubová část kampaně je průšvih.

Ajaj. Ani Zdeněk Svěrák nepomohl. Generál Pavel nikoho nezajímá. Průšvíh před zraky všech
Foto: Repro Youtube
Popisek: Generál Pavel - video Spolu silnější

Anketa

Roman Janoušek se přibelhal do vězení. Myslíte, že je na tom zdravotně opravdu tak zle?

hlasovalo: 18461 lidí
O generálu Pavlovi se mluví jako o jednom z kandidátů v nadcházejících prezidentských volbách, byť svou kandidaturu ještě oficiálně nepotvrdil. Sázková společnost Fortuna ho dokonce vede jako druhého nejpravděpodobnějšího vítěze těchto voleb (po Andreji Babišovi).

Generál Pavel založil na jaře 2020 iniciativu Spolu silnější, jejíž součástí je jednak sbírka, která má pomáhat lidem v první linii boje s epidemií a těm, na které krize dopadá nejhůře. „Později jsme s experty dali dohromady doporučení pro lepší zvládání krizí. Teď usilujeme o důkladnou revizi krizového řízení naší země. Jdeme příkladem v aktivním občanství a dobrovolnictví,“ uvádí iniciativa.

V rámci této revize točí iniciativa s Petrem Pavlem videa, sestavila například desetero proti krizi. V posledním videu odpovídá Petr Pavel na otázku „Proč je nutné dobře znát všechny možné hrozby a často o nich mluvit?“

„Strkat hlavu do písku před všemi možnými hrozbami si říká o průšvih. Já se vždycky držel toho, že naděje není strategie. Je jedno, jestli se bavíme o živelné pohromě, kybernetickém útoku, průmyslové havárii nebo zdravotní krizi. Bohužel, během covidové krize jsme to viděli všichni. Systém vůbec nebyl připravený, na vlastní kůži jsme zažili spoustu absurdit a byli svědky řady tragédií, z nichž některým prostě šlo předejít. A to mi opravdu není jedno. Jsem z armády zvyklý, že všechny hrozby jsou brány v úvahu, na všechny možné situace se cvičí a lidé pak vědí, co mají dělat. Je potřeba mít lepší systém a nastavit proces pravidelného analyzování hrozeb a také informování veřejnosti. Budeme lépe připraveni a budeme také všichni odolnější proti dezinformacím,“ uvádí ve svém čtyřhvězdičkovém „kompasu“ generál.

Zda jsou slova generála Pavla zajímavá či nikoliv necháváme na úvaze čtenáře. Nicméně, podle statistik YouTubu se nezdá, že by tomu tak bylo. Například toto video o hrozbách mělo dnes pouhé jedno zhlédnutí.

A nejedná se o výjimku. Série Kompas generála Pavla se v poslední době nedostala ani přes 50 zhlédnutí.

Jediná videa z kanálu generála Pavla, která mají násobně větší sledovanost, jsou ta, kde je v doprovodu jiné celebrity. Například když generál rozmlouval s chirurgem Tomášem Šebkem nebo s hercem Zdeňkem Svěrákem. Nicméně, zde není od věci říct, že na toto video upozornily ParlamentníListy.cz, tedy že počet jeho zhlédnutí nemusí být dán popularitou Petra Pavla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…