Aktivisté vyjdou na pochod proti elektrárně Chvaletice. Greenpeace mají plán

05.07.2019 6:01

Z Řečan nad Labem na Pardubicku dnes v 10:00 vyjde průvod aktivistů, kteří pochodem k elektrárně ve Chvaleticích budou protestovat proti prodloužení jejího provozu. Informuje o tom ČTK.

Aktivisté vyjdou na pochod proti elektrárně Chvaletice. Greenpeace mají plán
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dráty vysokého napětí, ilustrační foto

Demonstrace nazvaná Zachraňme klima, zastavme Chvaletice, skoncujme s uhlím je součástí letošního Klimakempu. Akce jsou zaměřené na diskuse o změně klimatu, současné energetice a možnostech jejího alternativního vývoje.

Aktivisté avizují až do neděle další protesty, jejichž formu neupřesnili. Nazývají je akcemi nenásilné občanské neposlušnosti. Loni někteří účastníci Klimakempu vnikli do lomu Bílina.

Akci pořádá iniciativa Občané za konec doby uhelné a sdružení Limity jsme my. Protesty proti elektrárně se opakují. V roce 2016 obsadili elektrárenskou věž členové hnutí Greenpeace, kteří si také nepřejí prodloužení jejího provozu.

Pardubický kraj v tomto týdnu vyhověl žádosti elektrárny Chvaletice o výjimku na budoucí evropské limity emisí rtuti a oxidů dusíku. Úřad ale stanovil omezující podmínky. Ekologická organizace Greenpeace oznámila, že se proti rozhodnutí odvolá k ministerstvu životního prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…