Aktivistická a válkychtivá ministryně... Klause nepřekvapí už nic, co Černochová provede

01.04.2023 6:48 | On-line

Reakce ministryně obrany Jany Černochové (ODS) na výroky moderního pětibojaře a olympijského vítěze Davida Svobody bývalého prezidenta Václava Klause nepřekvapila. „Co od paní Černochové jest, to od ďábla jest,“ komentoval věc v rozhovoru pro XTV.cz s tím, že trestání sportovce od „aktivistické a válkychtivé“ ministryně obrany ho nikterak neudivilo. K tomu, že budeme protistátní vtipy v hospodách šeptat, se podle exprezidenta neschyluje. Už se tak totiž dávno děje. „Zase u nás bují malost a přikrčení se,“ míní Klaus.

Aktivistická a válkychtivá ministryně... Klause nepřekvapí už nic, co Černochová provede
Foto: Repro RTVS
Popisek: Bývalý prezident ČR Václav Klaus na debatě v RTVS

Někdejší český prezident se hned úvodem rozhovoru pro XTV.cz zhrozil, že se ho moderátor Luboš Xaver Veselý tázal na jeho pohled na první kroky současné hlavy státu – prezidenta Petra Pavla. „Čekal jsem všechno, jen ne to, že se mě budete ptát na Petra Pavla. Já se tak zuby nehty držím, abych k němu téměř nic nevyslovoval, ale vidím, že mě do toho pořád tlačíte,“ započal a zmínil, jak ho zaujalo, že se Pavel vydal do ostravských dolů.

„Zaujalo mne, že byl v dole. Sfáral. Píše se, že to byl první český prezident. Já tedy nevím přesné datace, ale já jsem sfáral ve své politické kariéře asi třikrát, na to všichni zapomínají, ale to není podstatné, protože podstatný je v dnešní chvíli on. My všichni ostatní už jsme dávno zapomenuti,“ zaznělo. A Klaus začal vzpomínat, jak roku 1990, v první měsících nové postkomunistické vlády, kandidoval na Ostravsku a při té příležitosti se dostal k tomu, že také sfáral, načež byl pozván, aby šel i do poroty Miss Československa.

K prvním krokům nového prezidenta pak jeho předchůdce pronesl již jen to, že je respektuje. „Ať se chová, jak se chová, nemám za každou cenu zapotřebí pošťuchovat,“ pravil.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: rak

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Bezdětná jalová padesátiletá slečna Černochová...., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseChristian , 01.04.2023 11:50:46
co od takové ubožačky čekat? Zmrvila si svůj život a tak ho chce zmrvit každému. Davide, fandíme Vám! Jen se nenechte takovou osobou usurpovat.

|  11 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…