Alexandr Vondra se skutečně důrazně vyjádřil k otázce muslimů v Evropě

12.01.2015 8:20

Bývalý ministr zahraničí a obrany Alexandr Vondra na pozadí útoku džihádistů proti redakci satirického časopisu Charlie Hebdo varuje, že Francie není jediná, kdo má v Evropě problém s vnitřním nepřítelem. Je tak prý načase, aby Evropané odhodili politickou korektnost a konečně začali jednat.

Alexandr Vondra se skutečně důrazně vyjádřil k otázce muslimů v Evropě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandr Vondra

Anketa

"Řekl bych jim: Pokud nedokážete přijmout pravidla hostitelské země (...), vraťte se domů do své původní vlasti." Tak by Miloš Zeman řešil otázku problémových muslimů. Souhlasíte s ním?

99%
1%
hlasovalo: 33673 lidí

Británie, Belgie, Nizozemsko, Švédsko – to jsou dle Vondry země, které mají rovněž s muslimskou populací na svém území problém. A další země na tom prý nejsou o moc lépe. Evropané prý sice mají strach, ale návyky politické korektnosti jim brání problémy nejen řešit, ale i otevřeně pojmenovat. Dovolávají se údajně hodnot, ale sami je nerespektují a krok za krokem se jich vzdávají, včetně proklamované svobody slova a vyjadřování.  

„Satira vůči křesťansví a papežovi je přípustná, za satiru vůči islámu se omlouváme a satiru homosexuality trestáme. Drogy a hazard tolerujeme, ale zapálit si cigaretu v kavárně zákonem zakazujeme. V sekularizované společnosti bez víry se rozpadají tradiční rodiny, nerodí se děti. Vzýváme sociální stát blahobytu pro všechny, i když je neudržitelný a slouží jako magnet pro invazi lidí zvenku. Manuální prací pohrdáme a noví přistěhovalci jsou transfuzí k našemu přežití,“ pojmenovává Vondra problémy dnešní západní společnosti s tím, že cena za to není malá: jménem islámského Proroka se dnes údajně pyšní nejvíc novorozenců na území Bruselu i Londýna.

Dnešní západní svět se tak dle bývalého ministra obrany zmítá v začarovaném kruhu. Bylo by prý proto dobré, kdyby rozhodný zásah francouzské policie odstartoval cestu, jak z bludného kruhu ven. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…