Americká chamtivost! Od Okamury trochu jinak k výbuchu u Saúdů

17.09.2019 6:38

Poslanec SPD Jiří Kobza se na svém facebookovém profilu vyjádřil k útoku na ropná zařízení firmy ARAMCO v Saúdské Arábii. Ten sice prý provedli jemenští povstalci, ale podle Saúdů a Američanů za tím stojí Írán. Americký prezident Donald Trump dokonce prohlásil, že proti této zemi připraví odvetná opatření.

Americká chamtivost! Od Okamury trochu jinak k výbuchu u Saúdů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Kobza je členem Poslanecké sněmovny, zvoleným za politické hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)

Kobza se tuto zprávu snaží přeložit do dle jeho slov normálního jazyka. 

"Američanům očividně tolik nevadí vraždění nepohodlných saudských novinářů a disidentů (Chádžkadží nebyl podle všeho jediný zavražděný, ale asi jediný, jehož vraždu se nepodařilo utajit). Američanům ani zbytku světa nevadí masakry desetitisíců jemenských civilistů (počty mrtvých se přestaly uvádět v roce 2016, kdy jejich počet přesáhl 20.000), páchané saudskými letadly (s americkou municí). Nevadí ani humanitární katastrofa a hladomor, který v Jemenu tyto nálety na zásobovací uzly způsobily. Celý svět se vytrvale dívá jinam, protože očividně lidské životy v Jemenu nemají takovou cenu jako saudská ropa," poznamenal Kobza.

"Myslím, že na konec není ani tak podstatné, kdo tento útok provedl a proč. Podstatné je, jaké nekonečné pokrytectví, bezohlednost a hamižnost tím vyplavaly na povrch. Můžeme tedy směle říci, že útok na ropné kapacity zasáhl nejspíš obě země (Saudskou Arábii a USA) na tom nejcitlivějším místě, kterým není srdce ale bankovní účet," dodává a ptá se, co bude dál.

"Že by někdo soudil saúdské prince za válečné zločiny v Jemenu dost silně pochybuji. Očekávám naopak o to větší úsilí věnované hledání a možná i vytváření důkazů proti Íránu a protiíránské propagandě. Banky zkrátka nepřijdou, rostoucí napětí i snížené těžební kapacity zvednou cenu ropy a tak si pár finančníků namastí kapsy. Navíc Venezuela, Syrie i Írán díky sankcím mají své exportní možnosti silně omezené a tak ceny vyskočí o to výše," míní.

Závěrem dodává, že to zaplatíme my všichni v rostoucí ceně benzínu a nafty. "Proto se vedou války," uzavřel.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…