Americký novinář: Zeman mohl vztah se Schapirem urovnat, ale víte, kam ho posadil při slavnosti...

30.10.2015 15:55

Americký novinář Erik Best se na webu Final Word vyjádřil k rozepřím mezi prezidentem Milošem Zemanem a americkým velvyslancem Andrewem Schapirem. Ten totiž v rozhovoru pro Radiožurnál uvedl, že i když má na Hrad „zavřené dveře“, jeho akcí se účastní. A Zeman na to reagoval v Blesku, že zavřel pouze dveře své pracovny.

Americký novinář: Zeman mohl vztah se Schapirem urovnat, ale víte, kam ho posadil při slavnosti...
Foto: Petr Merta
Popisek: Americký novinář Erik Best

Velvyslanec USA Andrew Schapiro je se svým vztahem s Hradem spokojen, alespoň tak uvedl v rozhovoru pro Radiožurnál. Dodal, že i přes zavřené dveře se zúčastnil slavnostní akce.

Zeman na to reagoval v rozhovoru pro Blesk.cz, kde upřesnil, že Schapirovi zavřel pouze dveře své pracovny, nikoliv celého Hradu. To by totiž Schapiro nemohl ani do „zahrady Pražského hradu jako turista“. Na předávání státních vyznamenání jej ale pozval. A usadil ho až na samý konec Vladislavského sálu.

„Zeman mohl rozhovor a včerejší udělování státních vyznamenání využít k tomu, aby vztahy s velvyslancem spravil, záměrně to ale neudělal,“ míní Best a srovnává Schapira s bývalým velvyslancem USA pro Rusko Michaelem McFaulem.

„Tento specialista na revoluce byl dva roky americkým velvyslancem v Rusku. Putin a jeho kumpáni byli nadšení, že ho tam mají, protože se do něho mohli strefovat pokaždé, když chtěli Washingtonu něco vzkázat,“ vysvětluje Best.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…