Americký podnikatel varuje: EU umírá, braňte si svou kulturu

07.06.2019 7:58

Šéfredaktora Lidových novin Istvána Léka zaujal rozhovor s jedním z velkých dárců Republikánské strany v USA Kennethem Abramowitzem. Ve svých 68 letech varoval veřejnost, že západní způsob život je ohrožen. Ohrožují ho prý komunisté, kteří by rádi kontrolovali celou společnost, ale také radikální islamisté. Třetí riziko údajně představuje globalizace a s ní spojená Evropská unie.

Americký podnikatel varuje: EU umírá, braňte si svou kulturu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA

Kenneth Abramowitz v rozhovoru pro server Neokohn.hu tvrdí, že je Západ ohrožen, a to hned ze čtyř směrů. Z rudého směru ho prý ohrožují komunisté, kteří by rádi ovládali a kontrolovali celou společnost a potlačili tak svobodu jedince.

Druhé ohrožení Západu prý přichází ze zeleného směru. Abramowitz tím však nemyslí činnost ekologických aktivistů. Naráží na islámské radikály, kteří se podle jeho názoru pokoušejí západní společnost proměnit. Pokud se zelený a rudý proud spojů, bude prý se Západem opravdu zle. Jisté náznaky jejich sblížování Abramowitz už vnímá.

Třetím problémem, který může oslabit Západ, je podle donátora Republikánů globalizace a organizace jako EU, které přehlížejí zájmy národních států. „Abramowitz považuje Evropskou unii za umírající organizaci, protože svým občanům prý není schopna zajistit fyzickou ochranu, nevykazuje výrazný ekonomický růst a nedokáže ochránit ani vlastní kulturu,“ napsal Léko.

Abramowitzovi se však také zdá, že východní část EU je přece jen o něco odolnější, svou kulturu si víc brání. Předpokládá proto, že se postupem času nemalá část obyvatel Západu přestěhuje do této části světa.

Čtvrté riziko představuje izolacionismus a přesvědčení některých občanů, že se mají starat jen a pouze o svou zahrádku a vše ostatní, včetně dění ve světě, se jich netýká.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …