Americký prezident Trump překvapil úplně všechny. Vkráčel do KLDR

30.06.2019 9:58

Prezident Spojených států Donald Trump se setkal se severokorejským komunistickým diktátorem Kim Čong-unem. Setkání proběhlo v demilitarizovaném pásmu mezi oběma korejskými státy. Podle informací agentury Reuters Trump dorazil na místo v neděli ráno středoevropského času. Odhodlal se dokonce k nevídanému kroku. Vstoupil na půdu KLDR.

Americký prezident Trump překvapil úplně všechny. Vkráčel do KLDR
Foto: Repro Youtube
Popisek: Donald Trump na konferenci CPAC

Pětačtyřicátý prezident USA Donald Trump se v neděli dopoledne setkal se severokorejským diktátorem Kim Čong-unem. Setkání bylo připraveno narychlo. Trump vyjádřil přání setkat se se severokorejským diktátorem během summitu G20, jenž se konal v japonské Ósace.

Trump se odvážil ke kroku, který neudělal žádný úřadující americký prezident před ním. Podle zahraničních médií jako vůbec první prezident USA ve funkci vstoupil na půdu KLDR.

Na tiskové konferenci v Jižní Koreji, která se konala ještě před schůzkou se severokorejským diktátorem Trump řekl, že učiní krok, který by mohl přispět ke zlepšení vztahů mezi USA a KLDR. „Takové kroky mohou někdy vést k dobrým věcem,“ poznamenal 45. šéf Bílého domu. S Kim Čong-unem si prý především chce potřást rukou. „I potřesení rukou někdy znamená hodně,“ podotkl Trump.

Jihokorejský prezident Mun Če-in označil Trumpa za mírotvorce, který by mohl notnou měrou přispět ke zklidnění situace na celém poloostrově. Trump poznamenal, že může jít o běh na dlouhou trať, ale pokud se něco neuspěchá, mohlo by se podařit dosáhnout na poloostrově mír.

Přestože korejská válka skončila v roce 1953, mezi oběma zeměmi dodnes panuje jen křehké příměří, definitivní mírová smlouva dodnes uzavřena nebyla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

17:40 Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

Filip Turek je superlídrem koalice Přísahy a Motoristů do Evropského parlamentu, podnikatel a někdej…