Americký senátor: V ruském parlamentu všichni pracují. To u nás...

04.07.2018 10:40

Rusko-americké setkání, které má urovnat vztahy mezi zeměmi. Delegace amerických zákonodárců se sešla se svými ruskými protějšky ještě před summitem Trump–Putin. Informuje o tom britský Guardian.

Americký senátor: V ruském parlamentu všichni pracují. To u nás...
Foto: White house
Popisek: Donald Trump

Americká delegace je první, která do Moskvy zavítala od roku 2013, tedy ještě předtím, než Rusko anektovalo Krym a vložilo se do syrské občanské války. Jako první promluvil senátor Richard Shelby. „Setkání v Helsinkách je začátek pro lepší porozumění,“ sdělil v konverzaci s Vyšeslavem Volodinem, bývalým poradcem prezidenta Putina.

Celý článek ZDE.

Kreml vydal v úterý prohlášení, že prezidenti budou vést rozhovor jeden na jednoho, pouze v přítomnosti překladatele, pokud „dojde k předběžnému porozumění“. „Víte, že prezident Putin nemá problém s jakýmkoliv formátem rozhovoru se svým protějškem,“ řekl Dmitri Peskov, Putinův tiskový mluvčí.

Anketa

S odstupem času: Je dobře, že byla zavedena Elektronická evidence tržeb (EET)?

81%
19%
hlasovalo: 11388 lidí

Američtí delegáti potvrdili, že při setkání mluvili o obsazení Krymu a ruském vměšování při amerických prezidentských volbách, ale odmítli sdělit podrobnosti. Senátor John Kennedy Guardianu řekl, že rozhovory byly „krátké“. Americký Kongres minulý rok schválil nové sankce proti Rusku a snížil možnost, že by je Trump mohl zrušit.

Ale byl čas i na příjemnější záležitosti. Rusové si našli chvíli, aby pochválili práci amerických kolegů. A senátor Shelby pro změnu pochválil ruskou Dumu. „Vypadalo to, že jsou v všichni v práci. Všichni se účastnili. Občas by něco takového neškodilo u nás v Senátu a Kongresu.“

Setkání předchází summit v Helsinkách, na kterém se sejdou Donald Trump a Vladimir Putin. Trump novinářům řekl: „Ještě uvidíme,“ když byl tázán na ruskou anexi Krymu a zda ji USA uznají. „Budeme mluvit o všem. O Ukrajině, o Sýrii, o volbách, rozhodně nechceme, aby nám někdo vrtal do voleb,“ sdělil Trump o setkání s Vladimirem Putinem. Mluvčí Bílého domu po jeho slovech však popřela, že by USA hodlaly někdy anexi Krymu uznat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: kas

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Volební plakáty v arabštině. V Německu. Útok a velký povyk

10:22 Volební plakáty v arabštině. V Německu. Útok a velký povyk

V německém Lipsku proběhnou v červnu vedle voleb do Evropského parlamentu také komunální volby. A CD…