Americký tisk: Ruská armáda na Krymu překvapila moderním a vyspělým postupem

24.04.2014 10:23

Ruská armáda na Krymu ukázala bojovou výstroj vojáka nové generace: výzbroj, pancéř a komunikační a navigační systémy spojené do jednoho celku. Novinky.cz píší, že Moskva sklízí plody modernizace. Na Ukrajině prý překvapila vybavením i strategií.

Americký tisk: Ruská armáda na Krymu překvapila moderním a vyspělým postupem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Střelec ze samopalu

K závěrům amerických expertů napsal list The New York Times mimo jiné toto: „Ruská armáda na Krymu demonstrovala vojenskou strategii 21. století: kyberútoky kombinované s energickou informační kampaní a špičkově vycvičenými speciálními silami,“ citují Novinky.cz.

„Je to zásadní posun v přístupu ruských pozemních sil k problému. Kartami hrají velmi obratně,“ prohlásil bývalý velitel NATO admirál John Stavridis. Znalci prý mluví o úspěchu modernizace ruské armády, jež začala v roce 2008. Na Krymu Moskva předvedla asi 30tisícovou elitu svých speciálních a výsadkových sil a ukázala prý široký inventář výzbroje a výstroje až po jednotlivého vojáka.

I nový kalašnikov AK- 47

Experti poukazují například na nové titanové neprůstřelné vesty, které jsou odolné proti standardním nábojům NATO ráže 5.56 i proti nábojům z kalašnikovů, což, jak podotýkají Novinky.cz, dává Rusům vůči Ukrajincům velkou taktickou výhodu.

Novinky.cz popisují některé další detaily vybavení ruských elitních jednotek. Týdeník Focus si například všiml, že ruští vojáci používají novou, odlehčenou verzi „kalašnikova“ AK- 47, vybavenou optikou pro denní i noční nasazení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…