Amerika se třese před politikem, který vyhrožuje novinářům, neplatí daně a souloží ve vinárně

04.10.2017 7:17

Americký magazín Newsweek se obává návratu republikánského kongresmana Michaela G. Grimma zpět do politiky. Bývalý kongresman za Staten Island si odseděl sedm měsíců za daňové úniky a má velmi peprnou minulost.

Amerika se třese před politikem, který vyhrožuje novinářům, neplatí daně a souloží ve vinárně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA

Newsweek označuje Grimma za „nejhoršího a nejnechutnějšího“ kongresmana za poslední léta. „Pokud se tato rakovina vrátí zpátky, co se pak stane?“ hrozí se Nazaryan a konstatuje, že Grimm je ještě horší než předseda Sněmovny reprezentantů Paul D. Ryan či vůdce republikánské většiny Mitch McConnell. „A ti jsou přitom tím nejtragičtějším duem, které vyniká svojí leností, nečestností a zbabělostí,“ netají se magazín svojí nenávistí vůči republikánům.

Sedmačtyřicetiletý Grimm byl kongresmanem za Staten Island a část Brooklynu v letech 2013 až 2015, ale jeho kariéra nabrala špatný směr pro obvinění z daňových úniků a nezákonného financování své kampaně. V létě roku 2015 byl odsouzen na osm měsíců, byť žalobce požadoval trest ve výši jednoho a půl roku. „Po sedmi měsících se dostal na svobodu a nyní projevil zájem vrátit se zpátky do Kongresu,“ děsí se americký magazín návratu bývalého agenta FBI Grimma.

Republikánský kongresman se za svoji nedlouhou kariéru stačil několikrát „proslavit“. Asi nejvíce zkraje roku 2014, kdy v přímém přenosu vyhrožoval reportérovi zpravodajské televize NY1 Michaelu Scottovi. Reportér se jej dotazoval na počínající vyšetřování jeho prohřešků, ale Grimm odmítl na otázky odpovídat. Scotto se poté postavil před kameru a zopakoval divákům, co před pár vteřinami viděli. Nicméně Grimm se nečekaně vrátil zpět a začal reportérovi vyhrožovat.

 

„Řeknu ti to naprosto jasně. Jestli budeš takhle dál pokračovat, tak tě shodím z tohohle zasranýho balkonu,“ šeptal Grimm vystrašenému reportérovi, protože si myslel, že byla kamera již vypnuta. Když se reportér obhajoval, vrátil se rozlícený republikán k němu ještě jednou a spustil znovu. „Ty nejseš chlap, rozumíš? Ty nejseš chlap. Přerazím tě na dvě části jako malýho kluka,“ běsnil Grimm a až teprve poté nechal reportéra na pokoji.

Jeho emotivní vystoupení tehdy zaznamenala všechna americká média, nešlo zdaleka o první ani poslední výstřelek svérázného republikánského kongresmana. O několik měsíců dříve se na něj provalilo poněkud „nepřístojné“ chování ve vinárně. Deník The New York Post zjistil, že Grimm zatáhl jakousi ženu na toalety a strávil tam s ní sedmnáct minut „Kámo, myslím, že v tom byl určitě sex,“ citoval deník neznámého svědka.

Deník v puritánském tónu líčil zděšení tamějších hostů. „Vinárna je místo, kam si jdete dát poklidnou a romantickou sklenku vína, a nikoli být svědkem toho, jak kongresman pořádá na záchodě orgie,“ citoval deník dalšího z hostů. Několik let před tím zase Grimm ohrožoval v jednom baru ve čtvrti Queens manžela své bývalé přítelkyně. „Dále Grimm tajil svoji cestu na Kypr s dalším agentem FBI, který si později odseděl rok a půl ve vězení za podvody,“ pokračuje Newsweek ve výčtu Grimmových hříchů.

Vaz Grimmovi zlomily až daňové úniky, kdy tajil před úřady příjmy ve výši 1 milionu dolarů z restaurace, kterou spoluvlastnil. „Když se dostal do vězení, tak dlužil asi 150 000 na daních a dalších 420 000 advokátní kanceláři Patton Boggs, která jej zastupovala u soudu,“ píše server New York Daily News, jenž před několika dny rovněž informoval s obavami o možném návratu ostrakizovaného republikána zpátky do politiky.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Provazník

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Hašek – král hlupáků. Na Slovensku si všimli, jak o Francii mlčel jak zařezaný

14:49 Dominik Hašek – král hlupáků. Na Slovensku si všimli, jak o Francii mlčel jak zařezaný

„Hašek prošustroval miliony a teď je za krále hlupáků“, i takto se dnes na Slovensku mluví o slavném…