Amok, kolaps. Hillary Clintonová poprvé promluvila o tom, jak se sesypala po prohraných volbách

17.11.2016 16:16

Hillary Clintonová prozradila, jak se cítila těsně po prohraných volbách. Podle BBC se žena, kterou porazil Donald Trump, chtěla stočit do klubíčka, vzít si knihu a už nikdy nevyjít z domu.

Amok, kolaps. Hillary Clintonová poprvé promluvila o tom, jak se sesypala po prohraných volbách
Foto: archív autora
Popisek: Clintonová

Někdejší první dáma poprvé od prohraných prezidentských voleb obnažila své nitro, jak píše server BBC, a prozradila, jak se cítila po prohraných prezidentských volbách. V projevu na podporu dětské charity uvedla, že po vítězství Donalda Trumpa myslela na to, že už nikdy nevyjde z domu. „Chtěla jsem se schoulit do klubíčka, vzít si dobrou knížku a už nikdy nevycházet na ulici,“ zaznělo z úst demokratické kandidátky. Obratem však přítomné občany vyzvala, aby bojovali za americké hodnoty a tento boj „nikdy nevzdali“.

Celý článek naleznete zde.

„Vím, že mnozí z vás jsou z výsledku voleb zklamaní. Já jsem také hluboce zklamaná, možná víc, než si vůbec dovedete představit,“ oznámila na charitativní akci. I ona si prý kladla otázku, zda je Amerika opravdu takovou zemí, jakou si myslela, že je, ještě před několika dny. A na co přišla? „Amerika stojí za to! Naše děti stojí za to! Věřte v naši zemi, bojujte za naše hodnoty a nikdy se nevzdávejte!“ apelovala na své publikum.

Jeden z mužů v publiku, který pomáhá afroamerickým dětem, si prý posteskl, že teď ten boj bude mnohem obtížnější.

Ohledně povolebního chování Hillary Clintonové se objevily od jejích spolupracovníků ještě děsivější historky. Podle nich měla bývalá první dáma propadnout amoku, být agresivní a napadat dokonce i své spolupracovníky. Objevila se i přirovnání k malému dítěti. Podle některých jí museli dokonce do alkoholu, který si o povolební noci vydatně dopřávala, přimíchat sedativa. Každopádně je jasné, že poražená kandidátka nebyla bezprostředně po oznámení výsledků schopná vystoupit na veřejnosti a uznat svou porážku. Stalo se tak až přibližně po dvanácti hodinách, které měl její tým strávit uklidňováním rozčílené kandidátky.

O CHOVÁNÍ CLINTONOVÉ PO VOLBÁCH JSME PSALI ZDE.

Podle jiných ztrácela Clintonová nervy již v kampani. Když se týden před volbami objevila zpráva, že FBI chce znovu vyšetřovat její porušování bezpečnostních pravidel v době, kdy byla ministryní zahraničí, měla se rozzuřit do nepříčetnosti. Chvíli poté absolvovala telefonát se svým manželem Billem, bývalým prezidentem, a podle vzpomínek jeho spolupracovníků exprezident u telefonu vypadal, že dostane infarkt. Když napětí dostoupilo vrcholu, neudržel se prý a telefon, z něhož křičela jeho manželka, vyhodil z okna. 

VÍCE O TOMTO INCIDENTU ZDE.

Zůstává také skutečností, že Clintonová se objevuje na veřejnosti mnohem méně než dříve. Do médií navíc pronikly zprávy, že ze své porážky viní ředitele FBI Jamese Comeyho, který těsně před volbami znovu otevřel její e-mailovou kauzu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…