Analytička protibabišovského webu: ČSSD je existenčně ohrožená jako nikdy

13.03.2015 20:45

Sociální demokracie nikdy nebyla v tak akutním existenčním ohrožení, jako je tomu dnes. Alespoň si to myslí analytička serveru Echo24.cz, který je silně zaměřen proti Andreji Babišovi a jeho hnutí ANO, Lenka Zlámalová. Poukazuje přitom na slova staronového předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky, který v posledních měsících prý často opakuje větu: "Pokud se budeme sami poškozovat vnitřními konflikty a nedáme si pozor, skončíme jako ODS."

Analytička protibabišovského webu: ČSSD je existenčně ohrožená jako nikdy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Znovuzvolený předseda ČSSD Bohuslav Sobotka kráčí na podium

Zlámalová tvrdí, že pravicová lekce, jak se z ODS, která ještě v roce 2006 měla 36 procent hlasů, stala malá strana s podporou kolem sedmi procent, má odstrašující sílu.

Podobnou, jako propad TOP 09 po ostrém osobním střetu mezi exprimátorem Prahy Tomášem Hudečkem, pomýšlejícím na místo v nejužším vedení, a jeho náměstkem Jiřím Vávrou.

Podle Zlámalové není pravdivé často opakované klišé, že k Babišovi se přesunuli hlavně zhrzení voliči pravice. "Už podrobnější analýzy předčasných voleb v roce 2013 ukazovaly, že ANO posbíralo podobné počty bývalých voličů sociální demokracie, ODS, topky,“ tvrdí s tím, že různé průzkumy znovu potvrzují, že hnutí ANO přetahuje voliče ze všech stran.

Zlámalová si také všímá toho, že Babiš už před delší dobou přestal útočit na ODS i TOP 09 a hlavním terčem je pro něj sociální demokracie, jejímuž ostřelování věnoval podstatnou část svého projevu na sjezdu svého hnutí, který proběhl před týdnem.

Celý text je ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…