Analytik Jakub Janda se pustil do Zemana za návštěvu Moskvy: Dělá šaška režimu, za kterým jsou tisícovky mrtvých. Poslanci by se měli...

11.05.2015 17:46

Jakub Janda z think-tanku Evropské hodnoty napsal na sociální síti Facebook pár poznámek k návštěvě Miloše Zemana v Kremlu u ruského prezidenta Vladimira Putina. Tato návštěva prý mimo jiné ukázala, jaký je rozdíl mezi Milošem Zemanem a německou kancléřkou Angelou Merkelovou. Zatímco se Merkelová důstojně poklonila obětem války, Zeman dělal šaška režimu, kterého se bojí tisíce lidí.

Analytik Jakub Janda se pustil do Zemana za návštěvu Moskvy: Dělá šaška režimu, za kterým jsou tisícovky mrtvých. Poslanci by se měli...
Foto: Archiv JJ
Popisek: Jakub Janda, aktivista z lobbistického spolku Evropské hodnoty

Anketa

Vadila vám Zemanova cesta do Moskvy?

9%
91%
hlasovalo: 12043 lidí

Prezident Zeman dělal maňáska člověku, který nese zodpovědnost za tisíce mrtvých lidí na Ukrajině a tisíce vyděšených v dalších zemích. Tak to alespoň vidí Jakub Janda, který má na mysli nejvyššího vládce Ruské federace, prezidenta Vladimira Putina.

„Víte, jaký je rozdíl mezi Zemanem a Merkelovou v Kremlu? Ona se i kvůli tisícovkám mrtvých nesměje, není spřáteleným šaškem ruské státní propagandy a oznamuje evropskou pozici. On v rozporu s pozicí ČR i EU s úsměvem opakuje Putinova přání, ‚jedná‘ o pohledávce jedné firmy a přivede Mynáře s Nejedlým,“ píše Janda.

To vše se děje v době, kdy bychom měli dávat jasně najevo, zda chceme patřit na Západ. Prezident dává najevo něco jiného, posteskl si také Janda v komentáři pro Reflex.cz. Zemanovy role následně umě využívají kremelská média ve své propagandě.

Odpovídajícím způsobem se prezident nechová ani na domácí scéně, kde špiní Ferdinanda Peroutku místo toho, aby uznal svou chybu a omluvil se. Je proto možná načase, aby si ho poslanci pozvali na diskusi a chtěli znát odpovědi na některé otázky. Pokud by Zeman odmítl přijít, možná je vhodná doba k seškrtání rozpočtu Kanceláře prezidenta republiky, aby alespoň nepoškozoval obraz České republiky, když už ho nevylepšuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…