Analytik hodnotí demonstraci za záchranu klimatu: Tisíce zfanatizovaných dětí v ulicích

15.03.2019 14:48

Studenti z různých zemí po celém světě se rozhodli právě 15. března upozornit politiky, že je třeba konečně se vážně zabývat stavem klimatu. Mladým lidem se zdá, že politici rozhodně nedělají dost pro to, aby planetu ochránili. Zbrojní analytik Jaroslav Štefec poznamenal, že mu dnešní protest připomíná dětskou křížovou výpravu proti muslimům z roku 1212.

Analytik hodnotí demonstraci za záchranu klimatu: Tisíce zfanatizovaných dětí v ulicích
Foto: pixabay.com
Popisek: housenka, ilustrační foto

Ve světě probíhají demonstrace za ochranu klimatu. Už i mladí lidé se rozhodli vyrazit do ulic a říct politikům, aby se pokusili planetu zachránit. V půli března se k demonstrantům přidali i čeští studenti.

Zbrojní analytik Jaroslav Štefec na sociální síti Facebook jejich akce okomentoval.

„První, co mě napadlo, byla analogie s dětskými křížovými výpravami za osvobození Jeruzaléma zpod muslimské nadvlády z počátku 13. století. Jak se později ukázalo, jejich výpravy neorganizovaly duchem svatým osvícené děti, jak pravily dobové ‚fake news‘, ale zfanatizovaní křesťanští duchovní a jejich přípravu financovali překupníci s otroky,“ napsal na sociální síti Facebook.

Tzv. dětské křížové výpravy se zúčastnili ti nejchudší obyvatelé Evropy, kteří jsou dnes označováni jako děti boží. Většina z účastníků buď zemřela cestou do Jeruzaléma nebo upadla do otroctví.

Štefec má za to, že dnešní mladí demonstranti mohou také dopadnout neslavně.

„Výsledky ‚dětských výprav‘ (za školu) současnosti budou bez jakékoliv ironie stejně tristní. Klima se nehne ani o píď, zato úroveň vzdělávání a prestiž škol a učitelů se zase o něco sníží. Snad jen ty fanatické křesťanské duchovní nahradili fanatičtí ekologisté a obchodníky s otroky „lovci dušiček“ na Facebooku a dalších sociálních sítích. Výsledek je v podstatě totožný - tisíce zfanatizovaných dětí na jednotný povel vytáhly do ulic pro... Proč vlastně?!“ položil si otázku Štefec.

Zbrojní analytik varuje před hrozícím pádem demokracie. Právě demonstrace mladých lidí v ulicích jsou podle jeho názoru předzvěstí pádu demokratického režimu, po kterém přichází k moci nejrůznější diktátoři. Stačí si vzpomenout na nástup fašismu nebo Maovy kulturní revoluce v komunistické Číně.

„To, co se aktuálně děje, by proto mělo okamžitě zalarmovat a do jednoho šiku svést všechny bojovníky za demokracii, proti šíření fake news a metodám hybridních válek, kterým jde o budoucnost naší země. A nejspíš také příslušné české tajné služby. Ve jménu zdravého vývoje naší civilizace a především našich dětí,“ zdůraznil Štefec na závěr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…