Anarchisté na Střeleckém ostrově vypískali Bobošíkovou

01.05.2012 12:45

Na pražském Střeleckém ostrově se sešli k příležitosti 1. máje anarchisté. Přišla mezi ně i Jana Bobošíková, uslyšela od nich však pískot.

Anarchisté na Střeleckém ostrově vypískali Bobošíkovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Bobošíková

Účastníci akce si na Střeleckém ostrově připomněli stávku stovek tisíc dělníků v roce 1886 v Chicagu a oběti, které si tehdy stávka vyžádala. Právě chicagské události vedly ke vzniku Svátku práce. Anarchisté dnes na ostrově hráli na kytary, zpívali nebo četli básně a položili květiny k pamětní desce.

Vraťte, co jste nakradli

Střelecký ostrov považují anarchisté za své tradiční shromaždiště a Svátek práce za svůj svátek, který si prý neprávem přivlastňují socialisté a komunisté. Negativně reagovali na příchod národovecké prezidentské kandidátky Bobošíkové. Předsedkyně Suverenity prohlásila, že nepřišla, aby kritizovala vládu, ale jen aby oslavila Svátek práce.

Anarchisté se ze Střeleckého ostrova vydali v doprovodu policistů na pochod kolem Národního divadla, po Smetanově nábřeží a přes Staroměstské náměstí a Celetnou až na náměstí Republiky. Cestou pokřikovali hesla jako "Špína, hnus, kapitalismus" a zastavili se u sídla magistrátu, kde křičeli "Vraťte, co jste nakradli". Na náměstí republiky od 13:00 pořádají protivládní demonstraci nazvanou Miřme na správné cíle!

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…