Andor Šándor: Vyvoláváte nenávist k muslimům. Někdo něco provede a bude to malér

24.03.2016 11:02

Bezpečnostní expert Andor Šándor považuje za pravděpodobnější, že zahyneme při autonehodě než rukou teroristy. Zároveň upozorňuje, že pokud se někdo rozhodne vyhodit do povětří, zabránit tomu lze jen velmi těžko. Za skutečnou bezpečnostní hrozbu přitom Šándor považuje projevování nenávisti vůči muslimům.

Andor Šándor: Vyvoláváte nenávist k muslimům. Někdo něco provede a bude to malér
Foto: David Daniel
Popisek: Andor Šándor

Anketa

Chcete po včerejším projevu Andreje Babiše na téma Čapího hnízda tohoto politika za premiéra?

71%
29%
hlasovalo: 13481 lidí

„I kdyby stálo pět set policistů na každé stanici, pokud se někdo rozhodne, že si dá do kapes výbušninu a vyhodí se do povětří v metru, tak mu v tom nikdo nezabrání,“ varuje Šándor. Podle něho by se atentátník musel chovat podezřele, aby byl odhalen. 

Přítomnost muslimů na území České republiky ani česká zahraničně-politická aktivita nejsou dle Šándora takovým nebezpečím, jako je projevování nenávisti vůči muslimům. „Poměrně nevybíravou antimuslimskou kartou, kdy hážeme všechny do jednoho pytle, vytváříme xenofobii a strach. Někteří politici svými prohlášeními velmi dobře nahrávají pravicové extrémistické scéně a nabízejí nový cíl nesmyslných xenofobních postojů. Tady se může roztočit spirála nenávisti, která může skončit tím, že někdo něco provede a bude to malér,“ upozorňuje bezpečnostní expert. Pravděpodobněji tak prý dojde k útokům na muslimy, než že by muslimové zaútočili na nás.

Celý rozhovor ZDE

Šándor podotýká, že terorismus tu s námi bude pořád, nikdy ho nikdo zcela nevymýtí. A nemusí být jenom náboženský a také nemusí být muslimský. Bezpečnostní expert uvádí, že v sedmdesátých letech jsme tu měli Palestince, kteří páchali útoky proti letadlům v Evropě a byli to většinou křesťané.

„Z tohoto pohledu by lidé měli žít normálně a ne hysterčit. Pravděpodobnost, že se lidé stanou obětí teroristického útoku, je podstatně menší, než že zemřou při dopravní nehodě. Měli by žít v klidu a brát život a dobu, jaké jsou. Proti terorismu nám nepomohou ani jaderné zbraně, ani letadla nebo tanky,“ míní Šándor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…