Andrej Babiš: Nelžete, hospodští. Tržby vám stouply o celých 100 procent

19.01.2017 13:05

Těch hospod, které svou činnost loni v prosinci obnovily nebo zahájily, bylo více než těch, které skončily. Konkrétně mělo skončit 104 hospod, zatímco 370 jich činnost zahájilo nebo obnovilo. S odvoláním na ministra financí Andreje Babiše o tom informoval server Novinky.cz.

Andrej Babiš: Nelžete, hospodští. Tržby vám stouply o celých 100 procent
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Server ale upozorňuje, že podle statistiky společnosti CRIF bylo v prosinci založeno nebo obnoveno 2099 živností v oblasti pohostinství a přerušeno či ukončeno 2882. Tento údaj ale ministerstvo financí zpochybňuje.

Celý text je ZDE

Podle náměstkyně ministra financí pro daně a cla Aleny Schillerové jde o „rádoby výzkumy“ obsahující nepravdivé údaje. Jediné pravdivé údaje jsou podle ní ty, které dnes zveřejnilo ministerstvo. Lidé, kteří s EET nesouhlasí, především z konkurenčních stran, podle ní šíří dezinformace.

Babiš také zopakoval své středeční prohlášení, podle kterého restauracím vzrostly loni v prosinci tržby meziročně o sto procent.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …