Andrej Babiš i ve vaší schránce: Nejsme chaotický slepenec. Toto pro vás budu dělat

03.10.2021 14:56

Šéf hnutí ANO a premiér Andrej Babiš, rozesílá před volbami dopis občanům. Zdůraznil v něm, že voliči rozhodnou, zda Česká republika zůstane suverénní zemí, nebo se opozici podaří převzít politické kormidlo a odevzdají českou suverenitu na podnose do Bruselu.

Andrej Babiš i ve vaší schránce: Nejsme chaotický slepenec. Toto pro vás budu dělat
Foto: Reprofoto: ČT24
Popisek: Andrej Babiš (ANO)

Za týden již bude jasné, jak voliči rozdali hlasy ve volbách. Andrej Babiš podle průzkumů volby pravděpodobně vyhraje, ale není jisté, že najde koaliční partnery pro sestavení vlády.

Proto se v dalším dopise obrátil na voliče a se vší důrazností je žádá o podporu. Tvrdí, že ve volbách 8. a 9. října nepůjde o nic menšího, než o to, zda si Česká republika zachová svou suverenitu, nebo se opozici podaří převzít politické kormidlo a odevzdají českou suverenitu na podnose do Bruselu.  

„I když naši političtí konkurenti slibují všechno možné, ve skutečnosti mají jediný cíl. Zbavit se Babiše. Za cenu odevzdání naší suverenity Bruselu. Za cenu zničení našeho průmyslu. Za cenu přijetí eura. Za cenu přijímání migrantů z úplně cizích kultur. Prostě za každou cenu,“ tvrdí Babiš v dopise.

Češi se podle Babiše budou muset postarat sami o sebe a nespoléhat tolik na EU či NATO. V těchto mezinárodních organizacích musí vláda tvrdě hájit české zájmy a šéf hnutí ANO je k tomu podle svých slov jednoznačně připraven. Zdůraznil, že bude mít ku pomoci celé jednotné hnutí ANO.  

„Nejsme nějaký nejasný chaotický slepenec několika stran, u kterých ani nevíte, co vlastně chtějí. Jsou pro euro i proti přijetí eura. Pro migranty i proti nim. Jednotní jsou snad jen v otázce odevzdání našich tradičních národních pravomocí kamsi do Bruselu,“ pokračoval v palbě Babiš s tím, že ODS, lidovci, TOP 09, STAN a Piráti se shodnou jen v tom, že budou ochotni se vzdát české suverenity a české kultury.

Obě koalice jsou podle Babiše podvodem na voličích, k němuž přikročily strany jen proto, že neměly odvahu utkat se s ANO samostatně.

Babiš také zdůraznil, že ANO je čitelné a všem dobře známé. Všichni vědí, co od Babiše a od ANO čekat a jak se bude chovat. Babiš je přesvědčen, že lidé vědí, že zvyšuje důchody i platy, snižuje daně a na mezinárodní scéně tvrdě hájí české zájmy.

Andrej Babiš napsal další dopis voličům

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …