Andrej Babiš jde na lov. Cíl: Opakování triumfu

05.02.2014 9:16

Senátní a komunální volby se blíží. Je si toho vědom i ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš. Jeho spolustraníci proto dostali za úkol oslovovat v jednotlivých regionech populární osobnosti, aby strana, která téměř vyhrála parlamentní volby, uspěla i na dalších politických kolbištích. Informuje o tom deník MF Dnes, který Babišovi patří.

Andrej Babiš jde na lov. Cíl: Opakování triumfu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Prvořadým cílem hnutí je podle všeho dobytí Prahy. Stranou pozornosti Babišova ANO ale nezůstává žádné město nad dvacet tisíc obyvatel. Všude tam by hnutí rádo obsadilo zastupitelská křesla. A to především s pomocí místních populárních učitelů, lékařů a nezávislých politiků

„Mám v hledáčku některé velmi známé a uznávané osobnosti, především pro volby ve velkých městech. Jména sdělíme do několika týdnů," prozradil olomoucký šéf ANO Ladislav Okleštěk. První jméno kandidáta za ANO v komunálních volbách je již známé. Pražskou kandidátku povede někdejší primátor hlavního města Jan Kasl, který byl původně členem dvou jiných stran, ODS a SNK-ED.

Platí také, že si uskupení bude dávat pozor na politiky, kteří by chtěli do ANO přejít z jiných stran, především z ODS. Tato strana utrpěla v posledních parlamentních volbách drtivou porážku a nabízí se otázka, jak se jí bude dařit ve volbách komunálních.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…