Andrej Babiš obsáhle o migraci: Řežou hlavy, střílejí do lidí. Jasně že se bojím, mám čtyři děti. Evropa je korektní a impotentní. Postavte plot od Jadranu po Balt

05.12.2015 12:06

Ministr financí Andrej Babiš poskytl sobotnímu deníku Právo velký rozhovor, jehož tématem však tentokrát nebyl rozpočet ani elektronická evidence tržeb, ale výhradně migrace a zahraniční politika. Předseda ANO podpořil prezidenta Zemana a zkritizoval elity EU, které podle něj nejsou schopny nic udělat.

Andrej Babiš obsáhle o migraci: Řežou hlavy, střílejí do lidí. Jasně že se bojím, mám čtyři děti. Evropa je korektní a impotentní. Postavte plot od Jadranu po Balt
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Na besedě v Olomouci

„Souhlasím s prezidentovým názorem, že existuje nějaká souvislost mezi migrací a teroristy,“ řekl Babiš Právu. Na druhou stranu je podle něj špatně pokud prezident své názory prezentuje tak, že se staví na jedno pódium s lidmi, jako je Martin Konvička. „To není dobře. Konvička je extremista, který mluví nepřijatelně. Co ale znám prezidenta, tak on všechnu tu organizaci kolem neřeší,“ dodává.

Babiš však nesouhlasí s názory, že dochází k fašizaci společnosti. „Lidé jen mají strach. Který rodič by ho neměl, když vidí v televizi atentáty v Paříži, jak radikálové řežou hlavy a střílejí do lidí? Mám čtyři děti a jen ta představa...,“ uvedl, proč jsou obavy podle něj normální.

Prezident Zeman byl podle Babiše jeden z prvních, kdo o boji proti Islámskému státu mluvil, dokonce i v OSN. Podobnou jasnozřivost prý projevil, když se setkal s Vladimírem Putinem, což dnes činí čím dál více západních státníků. „Prezident Zeman je kontroverzní. Na druhou stranu je výrazný a je určitě lepší prezident než Klaus,“ dodává. Pokud prý hnutí ANO nesežene vlastního pořádného kandidáta, nebude mít problém Miloše Zemana při obhajobě jeho mandátu podpořit.

Pak se Babiš pustil do evropských politiků, kteří podle něj nejsou schopni situaci kolem imigrantů řešit. „V Evropě se přistěhovalci neintegrovali, vznikla ghetta, centrum terorismu je bruselská čtvrť Molenbeck, francouzský premiér říká, že u nich žije deset tisíc radikálů a německá rozvědka mluví o osmi tisících džihádistů v SRN. Z toho jde strach. Proboha, jak dlouho ještě chceme být politicky korektní,“ ptá se vicepremiér zděšeně.

Základem je podle něj zastavit proud běženců. „Je potřeba postavit plot od Jadranu po Balt, vyyloučit ze schengenského prostoru Řecko, které totálně selhalo,“ doporučuje. Jenže místo toho se pořád hledají nějaká jiná řešení. „Evropa je impotentní, a tak dává Turecku peníze, aby se postaralo o uprchlíky a zasáhlo proti pašerákům lidí. To ukazuje, jak moc EU potřebuje reformy,“ myslí si ministr financí.

Do Evropy podle něj přichází řada negramotných lidí, kteří budou na dávkách. Bavil se prý s „ředitelem jedné gigantické firmy“, který mu prozradil, že drtivá většina imigrantů je pro práci nepoužitelná. Důkazem je podle Babiše i to, že všichni chtějí do Německa, známého svými vysokými sociálními dávkami.

Na dotaz, zda by on zaměstnal běžence v Agrofertu, odpověděl, že on raději zaměstnává Ukrajince. „My jsme Slované, tak radši budu pomáhat Ukrajincům, v jejichž zemi je také krize a kteří půl roku musejí čekat na víza, než abych zaměstnal syrské rodiny,“ dodává. Obecně by se prý každá firma měla rozhodnout sama, koho chce zaměstnat, a ne aby jí to bylo diktováno z Bruselu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…