Andrej Babiš se rázně vyjádřil o trestu smrti. V souvislosti s vraždou Elišky

16.09.2014 16:05

Vicepremiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš Rádiu Impuls řekl, že když se zamyslí nad vraždou školačky z Klášterce nad Ohří a vžije se do role otce, byl by pro znovuzavedení trestu smrti. „Určitě ano, protože kdybych se vžil do role jejího otce, tak bych ho (vraha) také asi chtěl zabít," uvedl na dotaz rozhlasové stanice v rozhovoru, který Impuls odvysílá dnes v 18:00.

Andrej Babiš se rázně vyjádřil o trestu smrti. V souvislosti s vraždou Elišky
Foto: Daniela Černá
Popisek: Andrej Babiš přijel podpořit kandidáty hnutí ANO do Ostravy

Devítiletou dívku podle policie minulý týden znásilnil a zavraždil pětadvacetiletý muž, který patří k širšímu okruhu příbuzných. Od pátku je podezřelý muž ve vazbě. 

Trest smrti byl v tehdejším Československu zrušen v roce 1990. Za výjimečný trest se od té doby považuje odnětí svobody na 15 až 25 let či doživotí. Zákaz trestu smrti obsahuje Listina základních práv a svobod, která je součástí ústavního pořádku ČR. 

Trest smrti zakazuje Charta základních práv Evropské unie. Je naopak obvyklý v některých afrických zemích, téměř celé Asii a v některých státech USA. V Česku se diskuze o obnovení trestu smrti rozpoutávají obvykle právě po brutálních zločinech. Pokud by ČR hrdelní trest znovu přijala, poruší mezinárodní dohody, k nimž se připojila. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…