Andrej Kiska nebude obhajovat prezidentský mandát. Zde jsou důvody

15.05.2018 14:05

Slovenský prezident Andrej Kiska na tiskové konferenci oznámil, že v roce 2019 nebude obhajovat svůj mandát. Své rozhodnutí také patřičně zdůvodnil.

Andrej Kiska nebude obhajovat prezidentský mandát. Zde jsou důvody
Foto: KPR
Popisek: Setkání prezidentů Miloše Zemana a Andreje Kisky

Andrej Kiska v prezidentském paláci v Bratislavě oznámil, že v roce 2019 nebude usilovat o obhajobu svého mandátu. Pokud by se rozhodl pokračovat  v úřadě, podle všeho by měl solidní šanci na vítězství, protože od startu svého mandátu patří k nejpopulárnějším politikům. Dlouhodobě ho Slováci vnímají jako vůbec nejdůvěryhodnějšího politika.

Slovenští komentátoři se ale už delší dobu shodují v tom, že Kiska obhajovat nebude. Kvůli rodině. V roce 2017 se mu narodilo další děťátko a on jako prezident pravidelně jezdí za rodinou do Popradu. Jeden čas za ní dokonce létal, ale za to si vyslechl mnoho kritiky.

Tyto novinářské spekulace dnes Kiska potvrdil. „Dnes chci veřejnosti oznámit, že se podruhé nebudu ucházet o funkci hlavy státu,“ řekl jasně Kiska. Mé rozhodnutí ovlivnilo více okolností. Nikdy jsem se netajil tím, že rodinný život je pro mě velmi důležitý. V uplynulém roce jsme v rodině zažili šťastné, ale i tragické události. Oboje mi připomenuly, že čas strávený z nejbližšími... je nenahraditelný,“ zdůraznil Kiska. Jeho slova na sociální síti Facebook přenášel např. slovenský deník SME.

 Současně však poznamenal, že si je vědom důvěry Slováků a bude se dál zapojovat do veřejného života, protože mu záleží na hodnotách, které vždy obhajoval. Prý zváží, jak by podporu občanů mohl využít k pomoci těm, kteří na Slovensku chtějí vládnout slušně a odpovědně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…