Andreji, končíme. Budou mizet lidé. Kalousek vyzval Babiše k chlapské rezignaci a pak se seběhlo toto

15.11.2018 16:10

Andrej Babiš mladší dal jasně najevo, že by byl rád v kontaktu s českou policií a rozhodně není žádný blázen, jak to teď naznačuje jeho otec, český premiér Andrej Babiš. Miroslav Kalousek si toto vyjádření přečetl a tvrdě na předsedu vlády udeřil. Na sociální síti Twitter rozpoutal velmi živou diskusi, ve které zaznělo i tvrzení, že je český premiér Andrej Babiš starší z hnutí ANO „bezpáteřní zrůdou“.

Andreji, končíme. Budou mizet lidé. Kalousek vyzval Babiše k chlapské rezignaci a pak se seběhlo toto
Foto: Hans Štembera
Popisek: TOP 09 představila svou Vizi 2030. V tomto roce by ráda například viděla již zavedené euro nebo stejnou životní úroveň jako v sousedním Německu

Syn premiéra Andreje Babiše před pár dny serveru Seznam Zprávy.cz oznámil, že byl uklizen na ukrajinský poloostrov Krym. Snad proto, aby nemohl podat informace ke kauze Čapí hnízdo, ve které je podle všeho obviněn stejně jako jeho otec a český předseda vlády.

Anketa

Co soudíte o Miroslavu Kalouskovi?

hlasovalo: 43933 lidí

Šéf hnutí ANO Babiš starší vyrukoval s prohlášením, že je jeho syn psychicky nemocný a že na Krymu sice byl, ale rozhodně tam nebyl odvezen proti své vůli. Toto tvrzení potvrdil i řidič z Babišova Agrofertu Petr Protopopov, který Babiše mladšího na Krym vezl. Firma Agrofert v současnosti Babišovi staršímu formálně nepatří a je odložena ve svěřenském fondu předsedy vlády.   

Když si o sobě Babiš mladší přečetl, že podle otce není psychicky v pořádku, znovu se přihlásil o slovo.

„Teď čtu v novinách, že můj otec řekl, že musím být pod ‚neustálým dozorem‘ vzhledem k mé pseudonemoci, které se říká schizofrenie. Tím překročil červenou čáru, protože to je lež a sahá to a dotýká se to mé osobní svobody. Nejsem vůbec pod ‚dozorem‘ ve Švýcarsku, ale volný. Četl jsem taky, že policie znovu otevřela můj případ ‚únosu‘. Jestli je člověk opravdu unesený, nebo ne, je jedna záležitost, ale to, že můj pečovatel řekne: ‚Já a tvůj otec uděláme všechno, abys byl zavřený (v psychiatrické léčebně)‘, je druhá. Přeji si být telefonicky v kontaktu s Policií ČR vyšetřující můj případ z Ukrajiny a Ruska. Možná mi to za ten trik se skrytou kamerou vybavíte,“ napsal serveru Seznam Zprávy.

Toto prohlášení zase nenechalo v klidu předsedu poslaneckého klubu TOP 09 Miroslava Kalouska. „Andrej Babiš jr. si  stěžuje, že o něm jeho otec lže a chce být v kontaktu s policií. Budete, @AndrejBabis, dál kňourat a dělat z vlastního syna nesvéprávného blázna, nebo zkusíte být chvíli chlap a odstoupíte? Jestli Vám na naší zemi jen trochu záleží, rezignujte,“ vyzval českého předsedu vlády.

Poté pochválil senátory, kteří se ke kauze Čapí hnízdo vyjádřili, a vyjádřili se tak, že je pro ně nepřijatelné, aby Andrej Babiš zůstal premiérem po dobu, než si své problémy vyřeší.

V diskusi pod oběma příspěvky se rozeběhla diskuse, ve které padlo mnoho slov. „Teď teprve začíná western, obávám se, že budou mizet lidé,“ napsal Tomáš Kopecký. Další diskutující se zeptal, jestli by nebylo správné dát teď novinářům serveru Seznam Zprávy.cz ochranku. „Andreji, končíme,“ přisadil si třetí čtenář.

Pan Kamil Flieger konstatoval, že by se Babiš senior mohl sám odstěhovat na slunný Krym, když už tam byl i jeho syn.

Debatér Jan Sládek nadšení svých předřečníků pro Babišův politický pád krotil. Je přesvědčen, že Babiš sám neodstoupí, „ani kdyby trakaře padaly“. „Je to totiž bezpáteřní zrůda plná arogance,“ nebral si servítky občan.

Zazněl však i hlas z opačného názorového tábora. Pan Jan Vorlíček konstatoval, že Andrej Babiš mladší skutečně může mít psychické problémy a proto si zaslouží především lidské zacházení a neměl by být figurkou v politických tahanicích českých politiků. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…