Ani samopaly by nepomohly. Advokát Tluchoře si stěžuje na postup policie

30.11.2013 19:55

Podle advokáta Petra Tluchoře policie stále zadržuje peníze, mobily a počítače trojice bývalých poslanců ODS, kteří byli vazebně stíhaní kvůli rezignaci výměnou za "trafiky". Podle Marka Nespaly je tento krok zcela neoprávněný.

Ani samopaly by nepomohly. Advokát Tluchoře si stěžuje na postup policie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nepsaný vůdce rebelů v ODS oznámil složení poslaneckého mandátu

"I po dalším rozhodnutí Nejvyššího soudu, který potvrdil nezákonnost obvinění, nadále ignorují naše žádosti o vrácení zabavených věci," uvedl pro server Týden.cz Marek Nespala. Jako advokát zastupuje Petra Tluchoře, jednoho z trojice exposlanců ODS.

Právě jemu policie zadržuje počítače, telefony, diáře, peníze a flash disky. "Jde o materiály, které sahají až do 80. let. Takže si můžou pročítat, jak se uzavírají politické dohody, prostě cokoli. A naprosto protizákonně," stěžuje si právník. O kolik jde peněz, ale neupřesnil. "Šlo o peníze, které mívají lidé doma na běžný chod domácnosti," řekl lakonicky.

Nejvyšší soud rozhodl, že řízení proti trojici bývalých poslanců je potřeba neprodleně odložit. Muži nemohou být navíc stíháni ani za své výroky a jednání mimo půdu Parlamentu.

"Je to naprostá ignorace práva," říká Nespala o zadržování věcí. Podle něj "jde o nepřípustné zasahování moci výkonné do moci zákonodárné". Neexistuje prý ani způsob, jak se bránit. "Můžeme popsat stohy papírů a je nám to k ničemu. Ani kdybychom měli samopaly, tak by nám to nepomohlo. Mají jich víc. A takový postup by byl trestný," řekl serveru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…